„Familiile care au cel puțin doi copii ar putea avea impozitul pe venit mai scăzut, începând cu anul viitor. Măsura face parte dintr-un proiect aflat la ministerul Muncii, care prevede și alte beneficii. Cu detalii vine colegul meu, Claudiu Mihuț”, a transmis Cristina Dorobanțu.

Ajutor pentru familiile cu doi copii

„Așa este, vorbim despre un proiect al ministerului Muncii care vrea să ușureze viața familiilor cu doi sau mai mulți copii.

În primul rând este vorba despre scăderea taxării muncii pentru aceste familii, în funcție de nivelul veniturilor, dar și de numărul copiilor. Asta înseamnă că părinții care se încadrează la această categorie vor avea un salariu net mai mare.
Apoi, se vrea ca familiile tinere sa aibă acces mai ușor la locuințe sociale dar și la chirii subvenționate, adică mai mici. Totodată, cei care au în plan să-și cumpere un apartament sau o casă ar putea beneficia de credite cu dobânzi mai mici, garantate de stat.
Proiectul cuprinde și un plan pentru tichete sociale, ce vor fi acordate familiilor cu venituri mici și medii. Aceste tichete vor putea fi folosite pentru cheltuieli cu creșa sau grădinița copiilor, inclusiv a unităților de învățământ private. Și premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre aceste măsuri si a spus că fac parte dintr-o reformă fiscală necesară. Proiectul are ca scop creșterea natalității și va fi susținut prin fonduri publice și PNRR.
Termenul final de implementare este anul 2028”, a transmis Claudiu Mihuț.

Citește și: Se va încheia sau nu războiul dintre Israel și gruparea teroristă Hamas? Reuven Azar, declarații neașteptate, la șase luni de la începerea conflictului armat

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si