„Casele de Ajutor Reciproc fac tot posibilul ca, în această perioadă, plasele celor mai necăjiți seniori, să fie pline”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Ajutor pentru bătrâni de sărbători

Este puțin trecut de ora 12, iar în sectorul 5 al Capitalei este forfotă mare. La Casa de Ajutor Reciproc s-a format deja coadă, iar pensionarii așteaptă să primească pachetele. Cu o pensie de 1.125

de lei, doamna Georgeta cu greu face față cheltuielilor pentru Crăciun.

„- Și cum vă ajung banii aceștia?
- Cu ce să ne ajungă? Să împărțim și noi dările și cu astea ce ne mai dă și statul, ne descurcăm, cum vrea Dumnezeu! Și acestea pentru mine contează foarte mult”, a mărturisit femeia.
Și nu este un caz izolat.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Cea mai mare pensie din România este de 94.000 de lei/ Simona Bucura-Oprescu: „Este o pensie contributivă, nu e pensie de serviciu”

Cu sacoșele pline, seniorii au plecat împăcați, cu speranța că masa de sărbători va fi măcar în acest an, mai plină.


Nu sunt multe, dar sunt suficiente, spun bunicii. Iar pentru sărbători, cei mai greu încercați de viață s-au obișnuit deja cu puținul.
„- Cum o să fie Crăciunul pentru dumneavoastră?
- Mai sărac! Mai sărac, ce să facem? Pensie mică, medicamente, ne adaptăm, ne întindem cât ne ține plapuma”, a spus o altă persoană.
„Este a doua oară în această lună când distribuim de la banca pentru alimente.
Luna decembrie, ca și luna martie, sunt luni în care alimentele se distribuie în cantități mult mai mari, pentru că în martie se pregătesc pentru sărbătorile pascale, iar în decembrie, seniorii se pregătesc pentru Crăciun și Revelion”, a explicat Georgică Bădărău, președintele C.A.R. Omenia București.
În total, aproape 16 mii de seniori au pensia sub 2.000 de lei și au nevoie de aceste ajutoare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: