Alarma s-a dat după ora două dimineața când dronele rusești au început să cadă în portul Ismail de lângă Dunăre. Exploziile puternice s-au văzut și simțit de pe malul românesc și au împânzit rețelele de socializare.

Al doilea atac rusesc în apropiere de România. Oamenii sunt îngroziți

În momentul în care atacul a început, pe Dunăre se afla și o navă cu patru români la bord.

„Eram panicați! Se întâmpla la câțiva metri de noi!”.

Sunetul produs de bubuituri s-a auzit cel mai tare în localitatea Plauru din județul Tulcea. Singurul lucru care i-a despărțit pe românii de aici de atacuri a fost lățimea Dunării, de aproximativ 370 de metri. Oamenii nici nu au mai putut dormi de frică.

Citește și: VIDEO- Rușii, îngroziți de noile arme din Ucraina. Ele sunt păstrate într-un loc secret pe malul unui lac: „Ele sunt folosite cu succes şi îi îngrozesc pe ruşi”

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

„N-am dormit deloc de la unu și un sfert!”.

Unul dintre localnicii din Plauru a rămas și fără câteva geamuri din cauza suflului exploziilor.

Doamna Adriana are 68 de ani. Era alături de soțul său în casă când a simțit cum pământul se cutremură.
„Când a bubuit și casa și geamurile de acolo de la ușă m-am speriat!”.

Dronele au țintit un silos de cereale dar și un depozit de combustibil. Flăcările au continuat să ardă chiar și astăzi.

Inclusiv primarul comunei s-a temut pentru ce era mai rău.

Zgomotele puternice s-au auzit până la Tulcea, la o distanță de 15 kilometri de Ismail. De partea cealaltă a graniței, atacurile au produs pagube materiale însemnate. Atât depozitul de cereale cât și cel de combustibil au ars în totalitate. Din fericire, nu au fost înregistrate victime umane. Președintele Klaus Iohannis a condamnat astăzi atacurile cu drone de la Ismail despre care a spus că reprezintă crime de război. Acesta este al doilea atac din ultimele 8 zile care are loc în apropiere de țara noastră. La sfârșitul lunii iulie, atât portul Ismail, cât și portul Reni, aflat în apropiere de Galați, au fost ținta unor atacuri cu drone.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si