Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Albirea dentară, o procedură tot mai căutată. Ce presupune acest proces?

Albirea dentară este tot mai căutată în ziele noastre, însă, medicii stomatologi atrag atenția că acest procedeu necesită respectarea mai multor aspecte. Iată despre ce este vorba.

Maria Stiuca,

Albirea dentară, o procedură tot mai căutată [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Aproape că nu există persoană care să nu își dorească un zâmbet de Hollywood! Iar atunci când mama natură nu te-a înzestrat cu o dantură impecabilă, soluția cea mai simplă este în cabinetele stomatologice și este reprezentată de albirea dentară. O procedură noninvazivă, scurtă ca durată de timp, dar cu efecte spectaculoase”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Albirea dentară, o procedură tot mai căutată

Albirea dentară este una dintre cele mai utilizate proceduri stomatologice ale zilelor noastre. Însă, în ciuda popularității, ea este recomandată doar în anumite condiții.

Citește și: VIDEO- Fațetele, soluția danturii perfecte. Avantajele și dezavantajele acestei proceduri

Citeste si: Cutremur în România vineri dimineață! Care au fost zonele afectate și ce magnitudine a înregistrat seismul- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: Un instalator care făcea reparații într-o vilă a găsit 30 de kilograme de monede de aur. Proprietarul nu știa ce comoară are în casă- antena3.ro

„Albirea dentară ar trebui făcută când avem un complex și dinții sunt galbeni, dar trebuie să luăm în considerare și anumite aspecte. Albirea nu se face la toată lumea. Dintele trebuie să fie destul de sănătos.

Trebuie venit la un consult, să vedem să nu fie fisuri dentare, carii interdentare”, a explicat Alin Gabor, medic stomatolog.
Orice problemă medicală a pacientului trebuie rezolvată înainte de începerea procedurii. Iar odată ce medicul dentist își dă acordul pentru realizarea acesteia, pacientul mai are de trecut o etapă: cea a culorii.
„Nu prea putem alege intensitatea culorii. Este cumva limitată această procedură. În funcție de grosimea fiecărui strat, de smalțul fiecărui pacient, albirea se produce mai tare sau mai puțin tare”, a adăugat Alin Gabor, medic stomatolog.

Deși tratamentul este noninvaziv, substanțele folosite la procedură sunt puternice, tocmai din acest motiv dentiștii recomandă albirea dentară doar după vârsta de 18 ani.
Ședința de albire durează aproximativ 30 de minute și se realizează, de regulă, în două etape. Rezultatul este vizibil pe loc însă este reversibil în cazul în care pacientul nu respectă conduita de viață recomandată de medic.
„Tot ceea ce ține de alimente sau lichide colorate ar trebui evitate, undeva la aproximativ două săptămâni pentru că abia atunci se stabilizează culoarea”, a adăugat medicul stomatolog.

Ședințele de albire pot fi repetate cu o frecvență anuală, iar costurile pornesc de la 900 de lei și pot crește în funcție de metoda aleasă.

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI