„În plină dispută legată de plățile cash sau prin intermediul cardului, uităm că 34 la sută dintre români sunt expuși sărăciei extreme. Pentru mulți dintre ei, alegerea între cash și card nici nu există. Sunt nevoiți de multe ori să cumpere pe datorie. Sunt trecuți în caiet și achită din puținul pe care-l au la pensie sau când primesc ajutorul social”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Fără plată cash sau card pentru unii români care sunt nevoiți să cumpere pe datorie

„- Ce spuneați că luați?
- Uite, alimente... Luăm și cârnați și pâine...
- Și la pensie returnați banii?
- Da”, a mărturisit un cumpărător.

Citește și: VIDEO- Fericirea, influențată de societate. „Prin internet și mass-media, societatea livrează lucruri care se tot repetă”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„- Când vă aduc banii înapoi?
- La pensie, la pensie. De la salariu, la salariu. De la ajutor, la ajutor”, a mărturisit vânzătoarea.
Conform analizelor făcute de Eurostat, 34,4 la sută dintre români sunt expuși riscului de sărăcie sau excluziune socială. Cel mai ridicat nivel din Uniunea Europeană. Vorbim de oameni pentru care mâncarea e tot mai greu de pus pe masă.
„- Pâine...

Asta cere stomacul. Mâncare.
- Și când plătiți, când vă lasă să plătiți?
- Păi, când primesc banii.
- Când primiți pensia?
- Da”, a mărturisit un alt pensionar.
Cumpărăturile pe datorie sunt singura soluție de a rezista, de la o lună la alta.
„Am venit acum...Iau pâine... Acasă plătesc facturile la curent, la apă”, a spus alt pensionar.
Pe această bătrână de 84 de ani am găsit-o trudind în fața casei.
Are o pensie de 1.400 de lei, iar banii sunt greu de drămuit.
„Nu pot să mă descurc, mai am copiii, nu că mă mai ajută copiii, dar trebuie să plătesc și eu lumină, apă, telefon. Și mâncare... Nu pot să mă țină pe mine copiii, că sunt pe picioarele mele”, a mărturisit bătrâna.
Pentru alții, chiar și venitul de 1.400 de lei pare un lux.
„La mărire, 11 milioane... Toate-s scumpe, dă și la sfat, dă și colo. O butelie, o lumină”, spun tot mai mulți bătrâni.
Puținele venituri se duc pe mâncare, facturi și medicamente. Pentru bieții oameni, economii nu înseamnă bani puși deoparte, ci să mai reducă din cumpărături și chiar din porția de mâncare.
„Dacă nu faci economii, nu-ți ajunge. Tre să faci economii... Nu mai spun de medicamente, acum am venit de la dispensar. Suta acolo se duce”, a adăugat altă bătrână.
Cei din medul rural încearcă să se descurce cu ajutorul recoltei din jurul casei. Dar îmbătrânirea populației are rezultate dezastruoase. Membrii unui ONG au calculat că în România au dispărut, în ultimii ani, 134 de gospodării țărănești pe zi.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si