„România a trecut prin alegeri tumultuoase și turmentate, la propriu. Avem o secție atacată cu pietre și bâte, alegători înghesuiți și plimbați cu microbuzul, dar și zeci de dosare penale. Unii președinți de secție și-au făcut curaj să meargă la muncă, dar etilotestul i-a dat de gol cu alcolemii record. Iată radiografia unei zile în care până și rudele s-au certat din cauza alegerilor”, a spus Christian Sabbagh.

Citește și: VIDEO Numărătoarea voturilor, blocată în Sectorul 1! Clotilde Armand, în luptă strânsă cu George Tuță

Ce s-a întâmplat la alegerile de pe data de 9 iunie

Iată alegerile din România în două scene: euforie și scandal cât casa, sau cât secția. În Râmnicelu, județul Buzau, martorii spun că președinta secției de votare ar fi fost văzută cu mai multe buletine, gata ștampilate, în geantă și în sutien. A fost solicitat imediat sprijinul mascaților.

„Toate voturile noastre ni le-a furat”.

La fața locului au ajuns și șefi din Poliție și Prefectură, după ce secția a fost atacată cu piete și bâte de alegătorii nemulțumiți.

„Sunt deranjate ordinea și liniștea publică. În momentul de față, candidatul AUR l-a pocnit pe Lucian Judele”.

În Sectorul 3, din București, un scandal între doi candidați s-a lăsat cu un nas spart, o internare la spital și un dosar penal pentru lovire și alte violențe.

În Dolj, la Pielești, acest bărbat a aruncat o tușieră într-o urnă. Ar fi vrut să anuleze cât mai multe buletine. Votul s-a blocat cât au intervenit jandarmii și oamenii au ajuns să aștepte la coadă în fața secției.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

În județul Iași s-a dat următoarea problemă: câți alegători încap într-un microbuz? Suficienți pentru deschiderea unui dosar penal.

La Târgu Frumos, mascații au ridicat mai multe persoane care transportau alegătorii la vot. S-a considerat că e vorba de coruperea votanților.

Polițiștii de la Rutieră, din Constanța, au fost nevoiți să folosească etilotestul într-o secție de vot. S-a dovedit că președintele era beat. Aparatul a indicat 0.72 de miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Situația s-a repetat și în Vaslui.

În Timiș au curs acuzațiile legate de mituirea alegătorilor.

„I-a dat 50 de euro, ai văzut?”.

Citește și: VIDEO Ei sunt cei care ne vor reprezenta de acum în Parlamentul European

Soț contra soție și tată contra fiu

În comuna Gogoșu, din Mehedinți, doi soți au candidat unul împotriva celuilalt pentru funcția de primar.

„Ce m-a determinat să candidez? Faptul că mi se interzice accesul în Primăria Gogoșu”, a spus Codruța Rogoveanu, candidată PNL/soția.

Alegerile le-a câștigat... soțul. Cei doi sunt în proces de divorț acum.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

„Și-a pus ambiția că vrea să demonstreze că e o femeie valoroasă, deși nu e. Încearcă pe toate părțile să mă denigreze”, a spus Jean Rogoveanu.

Tot în Mehedinți, un fiu a candidat împotriva tatălui.

„E o luptă foarte ușoară, pentru că mă știe lume. Îi voi învinge sigur!”, au fost cuvintele lui Dan Anuța, candidat PNL/ tatăl.

S-a înșelat însă, pentru că fiul său a câștigat, în cele din urmă, alegerile.

„Tatăl meu a fost primar șase mandate, consecutiv. Mă surprinde și pe mine această decizie a lui de a candida”, a spus Valentin Anuța, candidat PSD.

A fost o zi atât de grea, încât un membru al unei secții de vot din Craiova a adormit lângă listele cu alegători. Dacă a visat rezultatul, e greu de spus


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si