După ninsori și ploi abundente, vântul a pus stăpânire peste o parte din țară. Rafalele puternice au atins viteze chiar și de o sută de kilometri la oră, ceea ce a intensificat senzația de frig. Vacanța turiștilor care se aflau în Poiana Brașov a fost stricată de vântul care a închis instalațiile pe cablu. La altitudini mari, vijelia a fost completată și de ceață densă, a transmis Christian Sabbagh.

Alertă de vânt violent și ploi, până mâine

La peste 2500 de metri altitudine, în munții Bucegi, vântul a suflat ca turbat. Stația meteo de la Vârful Omu a înregistrat o temperatură de minus trei grade Celsius, la ora prânzului. Ceața a acoperit complet crestele masivului, dar de departe cea mai mare problemă a fost vântul.

A nins, acum suflă vântul, este ceață. Viteza medie este pe la 18- 20 de metri pe secundă, dar sunt rafale de peste 20- 30 de metri.

Nici la altitudini mai mici nu a fost mai bine. În Poiana Brașov vântul a bătut toată ziua.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Când scăpăm de norul cu praf saharian din România. Anunțul ANM de ultimă oră

Suflă vântul cu putere și aici la baza masivului Postăvaru, din Poiana Brașov. Chiar dacă afară sunt nouă grade Celsius și soarele strălucește pe cer, să știți că temperatura resimțită este mult mai scăzută, poate chiar și cu 4-5 grade mai mică, a transmis Adrian Jătăreanu, corespondent Știrile Kanal D.

Din cauza rafalelor violente, telegondola și cele două telecabine din stațiune au fost oprite.  Brașovul și alte județe din din centrul și sud-vestul țării se află sub o avertizare cod galben de intensificări ale vântului și precipitații până miercuri dimineață.

În aceste condiții, oamenii s-au mulțumit doar cu o scurtă plimbare prin stațiune.

Ne-am uitat pe telefon și am văzut prognoza și ca să nu răcim mai rău decât suntem zic hai să punem la noi. O bluză mai groasă și geaca care e, fesul pe cap.

Avem și trening mai grosuț, dacă e, am pus și vreme mai bună și vreme mai rea, am fost prevăzători. Aseară am venit și noi, am prins vântul ăsta, ieri am prins ploaie, ploaie multă, acum vântul ăsta.

În zonele unde vântul nu va sufla cu putere, meteorologii spun că va ploua. Cantitățile de apă vor depăși 20 de litri


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si