Cei doi francezi purtători ai virusului care face ravagii au călători recent în China. Ei au intrat deja în carantină, la Paris şi Bordeaux, şi sunt sub supraveghere medicală permanentă, dar pericolul nu a trecut. Autorităţile au anunţat că un al treilea caz este confirmat oficial. E vorba de părintele unuia dintre cei doi bolnavi.

Citeste si: Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, despre noile cărți de identitate: "Fac parte dintr-un plan ocult de supraveghere al populației"

"În ceea ce-l priveşte pe pacientul din Bordeaux, ştim că a intrat în contact cu cel puţin 10 persoane din momentul în care a ajuns pe teritorul Franţei. Urmează să le contactăm pentru a le da câteva instrucţiuni."
Alarmant e că bolnavii au intrat în contact cu multă lume, astfel autorităţile din Franţa se tem de ce mai rău și îi sfătuiesc pe cei care prezintă simptome ale coronavirsului să nu meargă la spital. Trebuie să sune la numărul unic de urgenţă şi vor fi îndrumaţi de specialişti, pentru a evita contaminarea altor persoane.

Citeste si: Ministrul Finanţelor, întrebat ce salariu are: "12.000 lei lunar, mai puţin decât ca parlamentar"

Citeste si: Verificări ale ISU Bucureşti-Ilfov la patru grădiniţe şi la Şcoala nr. 133 din Sectorul 4, unde s-au făcut acţiuni de dezinfecţie

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

HARTA LUMII
CHINA, THAILANDA, MALAEZIA, SINGAPORE, TAIWAN, JAPONIA, MACAU, COREEA DE SUD, VIETNAM, NEPAL, AUSTRALIA, SUA, FRANŢA
DIN FRANŢA FACEM O SĂGEATĂ CĂTRE ROMÂNIA, scriem 1300 DE KILOMETRI
Virsul care se transmite de la om la om a ajuns în mai multe ţări din Asia, dar şi în Australia şi Statele Unite. Iar de la graniţa estică a Franţei până în România sunt aproximativ 1.300

de kilometri.

Virsul care se transmite de la om la om a ajuns în mai multe ţări din Asia, dar şi în Australia şi Statele Unite. Iar de la graniţa estică a Franţei până în România sunt aproximativ 1.300 de kilometri.
"Unde mergeţi? La Paris.+ Vă e teamă de tot ce se întîmplă? Păi, o să încerc să stau departe de locurile în care e multă lume şi... Vedem. Ştiţi care sunt simptomele? Ca de febră clasică, nu?"
"M-am informat înainte de a pleca şi mi-am luat măsuri de precauţie, să nu avem nicio problemă în sensul ăsta."
În aeroportul din Otopeni prevenția e timidă. Au fost lipite câteva afişe în română, engleză şi chineză cu informaţii legate de coronavirus. Dar măsurile se cam opresc aici.
"Ştiţi ce trebuie să faceţi dacă aveţi simptomele astea? Nu!"

"Este ceva aproximativ cu gripa, dar, nu ştiu mai mult de atât."
"Ştiţi care sunt simptomele? Nu ştiu... Febră, tuse şi aşa mai departe. Eu n-am avut timp să mă uit că am avut probleme."
Simptomele sunt febră, tuse şi dureri de gât, similare cu cele ale unei gripe clasice. Oamenii sunt sfătuiţi să se informeze înainte de a pleca la drum şi, pe cât posibil, să evite zonele aglomerate.


În China- e jale. 41 de oameni şi-au pierdut viaţa. O fetiţă de numai 2 ani este cea mai tânără purtătoare a coronavirusului- iar alți 1.300 de oameni sunt internați în izolatoare peste 200 fiind cazuri critice. Până acum au fost închise 15 oraşe, iar asta înseamnă că 57 de milioane de oameni au interdicţie de a mai călători.
În China- e jale. 41 de oameni şi-au pierdut viaţa. O fetiţă de numai 2 ani este cea mai tânără purtătoare a coronavirusului- iar alți 1.300 de oameni sunt internați în izolatoare peste 200 fiind cazuri critice. Până acum au fost închise 15 oraşe, iar asta înseamnă că 57 de milioane de oameni au interdicţie de a mai călători.

Citeste si: Bărbat rătăcit cu maşina în Ţinutul Pădurenilor, pe un drum cu zăpadă îngheţată, salvat de pompieri

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"Ni s-a spus, de exemplu, că perioada de incubaţie a viruslui este de 14 zile, aşadar, carantina va dura 14 zile.+ Nu suntem siguri despre multe lucruri care se petrec."
Autorităţile de la Beijing vor să arate lumii că fac faţă acestui dezastru. Din cei peste 1300 de pacienţi infectaţi, unii ar fi părăsit spitalul la scurt timp după infectare.
"Au avut grijă de mine zi şi noapte! Mulţumită tratamentului atât de profesionist, am fost externat atât de repede."

Însă autorităţile sanitare din alte ţări cred că cei din China ascund proproţiile reale ale dezastrului. Un medic de 62 de ani care a trata vreme de 9 zile cele mai grave cazuri a murit lângă pacienţii săi.
Un bărbat cu simptome asemănătoare cu cele avute de cei care suferă de coronavirus a ajuns pe Aeroportul Otopeni

Un bărbat care călătorea din Tel Aviv în România a fost preluat imediat de o Ambulanță după ce a spus că se simte rău și a mărturisit că a călătorit și în China în urmă cu trei luni.
Israelianul a fost transportat la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti.Cazul este în atenția Institutului Național de Sănătate Publică, potrivit Adevărul.
În străinătate, al doilea caz de coronavirus a fost confirmat în Statele Unite şi trei cazuri au fost confirmate şi spitalizate sâmbătă în Franţa, primele din Europa.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si