Autoritățile elene sunt în alertă din cauza incendiilor devastatoare de anul trecut și a valului de căldură fără precedent. Grecia se teme acum de o vară foarte dificilă, având în vedere că incendiile au izbucnit deja în unele locuri, iar ziua de ieri a înregistrat temperaturi record pentru prima săptămână din iunie, 39,3 grade Celsius.

Anul trecut, un val puternic de căldură a lovit Grecia, transformând aproape 200.000

de hectare în scrum. Pe parcursul mai multor săptămâni, incendiile au mistuit păduri, terenuri agricole și case, iar 20 de persoane au murit. În plin val de caniculă, zeci de incendii izbucneau zilnic în zone diferite, iar regiunea Alexandropoli și Evros au fost grav afectate.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Pe insula Rodos, s-a organizat cea mai mare operațiune de evacuare din istoria Greciei, cu peste 20.000 de persoane relocate. Temperatura maximă anul trecut a fost de 46,4 grade Celsius în portul Ghition, iar meteorologii consideră că vara aceasta aduce amenințări și mai mari.

Astăzi, a izbucnit un incendiu în zona Drosopigi, iar 34 de pompieri, două avioane și două elicoptere au fost mobilizate pentru a stinge focul.

În fața acestei amenințări, Grecia a adoptat un proiect în valoare de 2,1 miliarde de euro pentru modernizarea infrastructurii de protecție civilă, cel mai ambițios plan de până acum.

Din 2025, Grecia intenționează să se doteze cu noi bombardiere de apă, elicoptere, camioane de pompieri, camere de termoviziune și peste 100 de drone de supraveghere.

Citește și: VIDEO Prognoza meteo pentru 6 iunie 2024, cu Anca Ciota. Cum va fi vremea în fiecare regiune a țării?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si