„Este alertă în Grecia. Primul mare incendiu de vegetație din acest sezon a mobilizat pompierii și armata, iar mai multe localități au fost evacuate. Ministerul român de Externe a emis și o atenționare pentru românii care călătoresc acolo, după ce autoritățile elene avertizează că riscul de incendii este foarte mare”, a transmis Christian Sabbagh.

Alertă în Grecia din cauza incendiilor de vegetație

Primul incendiu masiv de vegetație a lovit insula Creta.

Flăcările, întețite de vântul puternic, au făcut ravagii, iar sute de persoane au fost evacuate din mai multe localități de pe faimoasa insulă elenă.
Localnicii au privit cu spaimă cum incendiul pârjolește cu repeziciune versanții unei zone muntoase din estul insulei și se apropie periculos de mult de gospodării.

Citește și: VIDEO- Incendiu puternic în Sectorul 1 al Capitalei! Un depozit de cherestea a fost cuprins de flăcări

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Pompierii s-au luptat ore în șir cu flăcările intense. Vântul puternic a făcut intervenția și mai dificilă, iar fiecare rafală înălța limbile de foc.
Deși sutele de pompieri au reușit să stingă cele peste 70 de focare de incendii de vegetație, pericolul nu a trecut. Până mâine, vântul va avea intensificări semnificative în mai multe regiuni din Grecia, astfel că Ministerul român de Externe a emis o avertizare de călătorie, după ce autoritățile elene au decis ridicarea nivelului de alertă la 4, adică risc foarte mare de incendiu.

În continuare, pompierii și armata sunt pregătiți să intervină, inclusiv prin blocarea drumurilor, în cazul în care mai izbucnesc incendii. Vara trecută, Grecia a fost lovită de cele mai devastatoare incendii din Europa de la începutul secolului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si