Un parc din Pitești a fost evacuat, iar oamenii au primit un mesaj Ro-Alert, după ce un urs a fost văzut chiar în oraș. Animalul ar fi fost zărit prima dată pe autostrada A1, iar apoi a ajuns pe străzile Piteștiului. E pentru prima oară când un urs coboară atât de departe de munți, spun autoritățile, care l-au căutat toată seara fără succes, a transmis Simona Pătruleasa.

Alertă în Pitești, urs văzut în oraș

Mesajul Roalert a fost dat la ora 0.59 după ce un șofer a sunat la 112 și a spus că la kilometrul 116 al autostrăzii București, Pitești se află un urs. Mai multe echipaje de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, de la poliție și de la jandarmerie au plecat în zona respectivă. Informațiile s-au succedat rapid cum că animalul a fost văzut pe fosta centură a orașului. Este pentru prima dată când se emite o astfel de alertă pentru Pitești.

Citește și: VIDEO- Urs apărut din nou în zona localității Ciolpani! S-a trimis mesaj RO-ALERT

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Alerta maximă a fost în momentul în care cineva a sunat și a spus că a auzit țipete de pe stradă, într-un cartier al orașului.

Angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență au folosit și o cameră cu termoviziune pentru a găsi animalul. Autoritățile au mobilizat și o parte de servicii pentru aceste căutări.

Mihai Mihăilescu, viceprimar Pitești-   Au fost două telefoane la 112 care au semnalat prezența unui urs și în urma acestor telefoane am declanșat comitetul pentru situații de urgență, am activat celula de criză.

Dragoș Predescu, prefect de Argeș- Sunt implicate forțe de ordine din tot aparatul Ministerului de Interne, poliție, jandarmerie, ISU, de 3 ore și jumătate de la primul apel, toate aceste forțe îl caută.

Căutările au fost făcute ore în șir.  Este pentru prima dată când se anunță că un urs a intrat în Pitești.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si