Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Alertă În România: Pacientul numărul 17 cu coronavirus, supercontagios

Din cele 50 de cazuri confirmate până acum, oficial, în întreaga ţară, numărul cel mai mare de infectări este în Capitală. Autorităţile vorbesc despre un pacient considerat ”super-spreader”, adică unul foarte contagios, care îmbolnăveşte multe persoane în jurul lui!

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Persoana dovedită cea mai contagioasă din ţară, până în acest moment, este pacientul cu numărul 17. Bărbatul de 60 de ani, fost comisar-şef, pensionar acum, dar angajat la ADP sector 4, care a călătorit în Israel cu prietena lui, a minţit în declaraţia pe propria răspundere în momentul revenirii la serviciu. A infectat 7 contacţi direcţi şi indirecţi din totalul de 20 cazuri pe Bucureşti, potrivit datelor oferite de Grupul de comunicare strategica.

Citeste si: Coronavirusul rămâne în organism şi cinci săptămâni de la infectare

Primul infectat este chiar fiul bărbatului, angajat al Serviciului Roman de Informatii. Acesta a devenit pacientul 19 pe ţară. Au urmat: nora angajatului ADP, care este gravidă, a 20-a persoană infectată, şi pacientul 21- Nepotul în vârstă de 3 ani al bărbatului!

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Un moment crucial a fost testarea pozitivă de coronavirus pentru o femeie de 43 de ani, medic la Spitalul Gerota, unde era internat pacientul extrem de contagios, înregistrată ca pacientul 30 la nivel naţional. În urma acestui rezultat, unitatea medicală a fost plasată în carantină.

Citeste si: Sportiv renumit infectat cu CORONAVIRUS- VIDEO

Seria de infectări plecate de la aceeasi persoană a continuat cu: Pacientul 33- un bărbat de 55 de ani, contact direct cu bărbatul de la Gerota, şi pacientul 38- femeie din București, tot contact direct. Plus pacientul 48- care este contact indirect. O măsură extrem de bună au luat autorităţile aici prin faptul că au extins ancheta epidemiologică şi la cercul doi, şi l-au depistat pe cel care a luat coronavirusul de la alte persoane infectate de fostul comisar.

Citeste si: Coronavirus poate recidiva. Cazul unei vedete provoacă fiori la nivel mondial

Președintele Societății Române de Microbiologie, profesorul Alexandru Rafila, a declarat că acest caz de la Gerota arată că boala se transmite ușor, iar contactul apropiat favorizează infectarea.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI