Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Alertă meteo: cod galben de ninsori și vânt puternic. Care sunt zonele afectate

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au emis marți atenționări de vânt puternic și ninsori la munte, în Alba și în alte regiuni din țară.

M.A.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Codul galben, valabil până miercuri

Astfel, de marți, 30 noiembrie, ora 10.00, până miercuri, 1 decembrie, ora 20.00, se vor înregistra intensificări temporare ale vântului, precipitații moderate cantitativ sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare.

Tot în intervalul menționat, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze la rafală cuprinse în general între 50-60 km/h. De asemenea, vor fi și precipitații pe arii restrânse moderate cantitativ. 

Citeste si: Alertă meteo. Cod galben de ninsori viscolite în mai multe județe

În cursul zilei de marți (30 noiembrie), în sud-estul și sudul extrem al țării vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și pe arii restrânse ninsoare. 

Va ninge în zonele montane, în timp ce în regiunile intercarpatice vor predomina ninsorile și pe alocuri se va depune stratul de zăpadă, în cursul nopții de marți spre miercuri (30 noiembrie- 1 decembrie). 

De asemenea, tot în intervalul menționat, în Dobrogea dar și în vestul și sud-vestul Olteniei vântul va avea intensificări, cu rafale cuprinse între 55 și 75 km/h. 

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Intensificări ale vântului se vor înregistra și la altitudini de peste 1500 m în Carpații Meridionali și de Curbură, cu viteze de peste 75-85 km/h și va ninge viscolit. 

Citeste si: VIDEO| A nins la Straja. Românii ar putea schia în minivacanța de Ziua Națională

Codul galben intră în vigoare de marți, 30 noiembrie, ora 20:00, până miercuri, 1 decembrie, ora 16:00. Se vor înregistra intensificări ale vântului și ninsori. 

Va ninge în zonele montane și submontane, acolo unde se va depune stratul de zăpadă. Vântul va sufla cu viteze cuprinse în general între 55 și 65 km/h.

La altitudini mari, de peste 1700 m, rafalele vor depăși 85-95 km/h, viscolind ninsoarea. 

Fenomenele se vor semnala și în regiunile nord-vestice, până în dimineața zilei de 1 decembrie. 

Cod portocaliu de vânt puternic

În după-amiaza zilei de marți, precum și seara, în zona de litoral a județului Constanța vor fi intensificări puternice ale vântului, rafalele vor sufla cu peste 80-90 km/h. 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

La altitudini de peste 1.500 m vor apărea ninsorile abundente dar și viscolul, în nordul Carpaților Orientali, local în Carpațiii Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali.

Citeste si: Prognoza meteo ANM, luni, 29 noiembrie 2021. Cer noros și precipitații sub formă de ploaie și ninsoare

Se va depune un strat consistent de zăpadă, iar vântul va sufla cu o putere de peste 75-85 km/h și va fi viscol. 

VIDEO- Loredana Salomia, reporter Știrile Kanal D:

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI