În spitalele din România există o alertă de tuse convulsivă, cu tot mai mulți pacienți internați în stare gravă la Institutul Cantacuzino din București. În fiecare zi sunt aduse zeci de probe din toată țara, dintre care multe sunt pozitive. Brașovul este unul dintre cele mai afectate județe, cu majoritatea cazurilor la copiii sub opt ani. Specialiștii fac teste zilnic la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino, iar din cele 34 de probe prelucrate într-o zi, aproape jumătate au fost pozitive.

Alertă națională de tuse convulsivă

Tusea convulsivă este o boală infecțioasă bacteriană cu un nivel ridicat de contagiozitate, având simptome mai severe la sugari, copii mici și vârstnici. În ultima lună, în Brașov au fost confirmate 13 cazuri, dintre care doar unul este adult, restul fiind copii cu vârste între o lună și opt ani.

Boala debutează cu simptome banale precum curgerea nasului și strănutul, dar poate progresa la tuse severă care poate duce la oprirea respirației.

Medicii recomandă vaccinarea ca singura armă eficientă împotriva tusei convulsive. Este îngrijorător că mulți copii sunt bolnavi, deși unii sunt vaccinați. Vaccinarea ar trebui să fie făcută și la adulți, la fiecare zece ani pentru a reduce riscul de îmbolnăvire.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

În primele patru luni ale anului 2024, în România au fost înregistrate 112 cazuri de tuse convulsivă, o creștere semnificativă comparativ cu cele 16 cazuri raportate în tot anul 2023.

Citește și: VIDEO "Noi voiam nuntă, nu înmormântare". Curg lacrimi de durere pentru Patrizia și Bianca. Tinerele care au murit îmbrățișate, în Italia, vor fi conduse pe ultimul drum sâmbătă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si