Infecțiile cu sifilis s-au înmulțit alarmant în numai doi ani, de la șapte milioane o sută de mii de cazuri în 2020 la peste opt milioane în 2022.

Citește și: Doctorul unei femei de 114 ani dezvăluie care sunt secretele vieții ei îndelungate

Sunt cifre îngrijorătoare anunțate de OMS la nivel mondial. Alerta este binecunoscută de doctorii români, confruntați tot mai des cu diagnostice pozitive, mai ales în rândul tinerilor.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"În 2024, e o problemă mai mult decât reală. Aș spune că e o problemă de sănătate publică, cu tot ce înseamnă boli cu transmitere pe cale sexuală și aici vorbim de infecția HIV/SIDA, vorbim de hepatitele virale în primul rând hepatita B, vorbim de sifilis", a explicat ​Adrian Marinescu, ​directorul medical al Institutului „ Matei Balş ”.

Asistăm la o adevărată explozie de boli cu transmitere sexuală nediagnosticate la timp, cu urmări devastatoare, avertizează medicii.

"Din păcate, nu au un diagnostic la timp, au o simptomatologie destul de redusă ca intensitate, trecută cu vederea, care ajunge la niște complicații importante și în sfera neurologică și pacientul poate să ajungă la deces, mai ales în formele astea, nu mai vorbesc de infecția HIV/SIDA", a precizat medicul de la Matei Balș.

Potrivit Institutului național de sănătate publică, la bolile cu transmitere sexuală care necesită internare numărul cazurilor s-a dublat în ultimii doi ani de raportare.

Mare parte dintre cei bolnavi ajung la spitalele de boli infecțioase sau în clinicile de ginecologie când deja este foarte târziu.

Medicii recomandă folosirea metodelor de protecție, igiena corectă și informarea din surse sigure.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si