Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Alertă OMS - crește numărul bolilor venerice

Este alertă mondială în privința bolilor cu transmitere sexuală. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) vorbește despre o adevărată explozie a cazurilor, iar medicii români atrag atenția că numărul în creștere al infecțiilor sunt deja o problemă de sănătate publică.

Redactia Stirile Kanal D,

Alerta OMS - creste numarul bolilor venerice [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol

Infecțiile cu sifilis s-au înmulțit alarmant în numai doi ani, de la șapte milioane o sută de mii de cazuri în 2020 la peste opt milioane în 2022.

Citește și: Doctorul unei femei de 114 ani dezvăluie care sunt secretele vieții ei îndelungate

Sunt cifre îngrijorătoare anunțate de OMS la nivel mondial. Alerta este binecunoscută de doctorii români, confruntați tot mai des cu diagnostice pozitive, mai ales în rândul tinerilor.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

"În 2024, e o problemă mai mult decât reală. Aș spune că e o problemă de sănătate publică, cu tot ce înseamnă boli cu transmitere pe cale sexuală și aici vorbim de infecția HIV/SIDA, vorbim de hepatitele virale în primul rând hepatita B, vorbim de sifilis", a explicat ​Adrian Marinescu, ​directorul medical al Institutului „ Matei Balş ”.

Asistăm la o adevărată explozie de boli cu transmitere sexuală nediagnosticate la timp, cu urmări devastatoare, avertizează medicii.

"Din păcate, nu au un diagnostic la timp, au o simptomatologie destul de redusă ca intensitate, trecută cu vederea, care ajunge la niște complicații importante și în sfera neurologică și pacientul poate să ajungă la deces, mai ales în formele astea, nu mai vorbesc de infecția HIV/SIDA", a precizat medicul de la Matei Balș.

Potrivit Institutului național de sănătate publică, la bolile cu transmitere sexuală care necesită internare numărul cazurilor s-a dublat în ultimii doi ani de raportare.

Mare parte dintre cei bolnavi ajung la spitalele de boli infecțioase sau în clinicile de ginecologie când deja este foarte târziu.

Medicii recomandă folosirea metodelor de protecție, igiena corectă și informarea din surse sigure.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI