"E alertă pe litoral după ce pescarii au raportat prezența unei mine marine aproape de Costinești. Forțele Navale au efectuat căutări timp de aproape 10 ore, dar obiectul plutitor misterios pare dispărut. Încă nu e clar dacă a fost purtat de curenți în altă zonă sau a fost o alarmă falsă", a transmis Cristian Sabbagh.

Alertă în Marea Neagră: căutări fără rezultate

Pescarii au fost cei care au observat obiectul plutitor misterios în dreptul stațiunii Costinești.

Au sunat la Garda de Coastă și imediat au fost alertate Forțele Navale. Un vas militar, un echipaj de scafandri, dar și un elicopter IAR 330 PUMA-Naval au pornit verificări în Marea Neagră, între Costinești și Mangalia.

Vara trecută, în plin sezon, tot în Costinești s-a produs o explozie violentă în zona unui dig, aproape de plaja aglomerată.

Ancheta legată de această explozie încă n-a fost finalizată.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Astfel de mine marine care plutesc în derivă au fost găsite și în apele teritoriale din Bulgaria și Turcia.

"În Marea Neagră au fost distruse 95 de mine marine, aceasta fiind pentru Forțele Navale Române cea de-a șasea intervenție", a declarat Corneliu Pavel, purtător de cuvânt Forțele Navale.

După aproape 10 ore de căutări, marinarii militari au decis să suspende operațiunea și spun că nu au identificat vreun obiect plutitor care să pună în pericol navigația.

Citește și: Schimbări majore din luna mai! Ce trebuie să știe proprietarii de mașini?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si