Este sunetul care s-a auzit toată ziua pe litoral. Steagul roșu a fost arborat în toate stațiunile de la malul mării, după ce mai multe persoane și-au pierdut viața în valurile învolburate. Una dintre ele, un bărbat din Costinești, a fost găsită de dimineață, după 12 ore de căutări. Incidentul a avut loc când salvamarii nu erau pe plajă, astfel că nimeni nu a putut interveni la timp ca să-l salveze.

Alertă pe litoral- Turiști nepăsători[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

"Intră-n apă de dimineața, după ce vin de la club. Aici e o stațiune de copiii, de tineri, eu în 30 de ani de când sunt salvamar, n-am văzut așa ceva. Este o furtună groaznică, ceva inimaginabil că este puterea umană de a percepe așa ceva".

"Foișoru 5, recepție, aveți probleme acolo?"

Turiștii ignoră steagul roșu

Pe lângă steagul roșu arborat încă de ieri, pe litoral a fost cod galben de vânt. Rafalele au atins chiar și 70 km/oră. Turiștii ignoră însă indicațiile salvamarilor și continuă să intre în apă.

"- Ați fost în apă?

- Da, apa e caldă.

- Nu vă este teamă?

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

- Ăă...da, da nu mă duc decât la mal

- Dar salvamarii vă roagă să nu intrați, de ce ați intrat?

- Pentru că am bătut atâta drum, deci o sută și ceva de kilometri care venim până aici și dacă au nimerit ziua asta proastă, asta e".

Deranjat de semnalele salvamarului de a ieși din apă, acest turist s-a luat la ceartă cu el

"- De ce v-ați supărat, pentru că totuși este arborat steagul roșu. Știți ce înseamnă asta?

- Nu-mi pasă de steagul ăla, dacă e apă până la genunchi, nu-mi pasă".

Citește și: Alertă în Costinești! O altă persoană s-a stins din viață la malul mării. Trupul neînsuflețit a fost adus pe țărm de către valuri

Nimic mai greșit însă. În această perioadă în mare sunt prezenți curenți ucigași, numiți Curenți Rip, care sunt atât de puternici încât pot reprezenta un pericol chiar și pentru o persoană aflată la mal.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"Sunt curenți de larg, trag foarte tare în larg, și pe anumite zone, de exemplu, cum avem și acești adilocoți, se formează niște curenți circulari".

Aproape jumătate din plajele de pe litoral sunt afectate de acești curenți, care pot face victime și în rândul înotătorilor experimentați.

"Ei sunt destul de ușor vizibil, dar trebuie să fii poziționat pe undeva mai sus. Apa este mai puțin învolburată, de regulă mai închisă la culoare, că îi mai adâncă.

Niciodată să nu încerci să înoți și contra curentului, fiindcă este imposibil. Singura variantă care este să mergi prin transversal cu coasta, adică să ieși din linia curenților".

Potrivit specialiștilor, Curenții Rip sunt cel mai des întâlniți în stațiunile Eforie Nord, Costinești, 2 mai, Jupiter, Venus și Saturn.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si