Pentru a doua zi consecutiv în nordul Europei temperaturile au scăzut sub minus 40 de grade. Valul polar și furtunile de zăpadă au adus haosul în Scandinavia, iar în Belgia o neobișnuită tornadă în plină iarnă a luat pe sus 40 de case. Între timp, în Franța, vremea rea a adus inundații de cod roșu, a transmis Cristian Sabbagh.

Alerte de ninsori și inundații în Europa

Este frig extrem în Suedia. Valul de aer polar, care îngheață sângele în vene, a adus pentru a doua zi consecutiv temperaturi de sub minus 40 de grade Celsius. În partea suedeza a Laponiei, s-au înregistrat minus 43, 6 grade... un record al frigului în ultimii 25 de ani. Autoritățile au emis alertă portocalie de frig și ninsori.

În Danemarca, poliția i-a avertizat pe șoferi și motocicliști să evite călătoriile inutile, după ce numeroase șosele din nordul și vestul țării au fost cotropite de viscol.

De altfel, gerul extrem și furtuna de zăpadă a lovit întreaga peninsula scandinavă. Numeroase poduri sunt închise traficului, au fost blocaje pe șosele încă de azi noapte, iar unele trenuri şi feriboturi au cursele suspendate.
Nici în scoli nu mai sunt ținute cursurile.

Vremea extrema își arată forța în toata Europa. Belgia a fost măturată de o neobișnuită tornada de iarnă.

Postările de pe paginile de socializare arată un vartej format ca din senin care smulge acoperișuri și provoacă panică printre oameni.

Cei care au filmat fenomenul neobișnuit spun că s-a petrecut în provincia Anvers.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Furtuna cu rafale de vânt de 150 de kilometri pe oră și ploi diluviene a făcut ravagii în părţi din vestul Europei.

Nordul și vestul Franței sunt sub cod rosu și portocaliu de ploi abundente, iar Pas de Calais a fost inundat pentru a doua oară în ultimele două luni. Sute de oameni au fost evacuați de pompieri cu ajutorul bărcilor penumatice după ce râurile ieșite din matcă au inundat străzile. Iar în Bretania, casele au fost salvate doar datorită digurilor cu saci de nisip.

Serviciul meteorologic naţional mentine avertismente de vijelii și inundaţii la granița Franței cu Belgia, Luxemburg şi Germania. Din cauza condițiilor meteo, ministerul de externe a emis avertizare de călătorie pentru românii care vor să ajungă în Franța.

Și în nord-vestul Saxoniei Inferioare, ianuarie a adus masive inundații. În 60 de ore de ploi, s-au acumulat chiar și 100 de litri de apă pe metrul pătrat. Orașul Oldenburg este amenințat de apele revărsate ale râului Hunte, iar localnicii au ridicat diguri teporare ca să se apere de viituri.

Meteorologii germani au anunțat ploi torențiale și în următoarele zile.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Vas de croazieră, măturat de furtună. Echipajul navei a învins valurile de zeci de metri


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si