Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Alex Dumbravă, sportivul român care a fost recuperat din Marea Neagră. A vrut să doboare un record mondial: voia să traverseze marea într-o barcă cu vâsle, în scop umanitar/ „Doborâm un record și facem bine împreună”

Sportivul plecat singur într-o barcă cu vâsle pe Marea Neagră a fost salvat vineri dimineață. Acesta dorea să doboare un record mondial, în scop umanitar: voia să doneze banii pentru 20 de copii cu dificultăți de vorbire. Alex Dumbravă a fost salvat de reprezentanții Agenției Române de Salvare a vieții Omenești pe Mare (ARSVOM).

Maria Stiuca,

Alex Dumbravă, după ce a fost salvat de pe Marea Neagră

[Sursa foto: Știrile Kanal D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Acțiunea de amploare a avut loc în această dimineață pentru recuperarea sportivului Alexandru Dumbravă care plecase singur pe Marea Neagră cu o barcă cu vâsle. Alex voia să doboare un record mondial: să traverseze Marea Neagră vâslind și să doneze banii copiilor cu dificultăți de vorbire.

Alex Dumbravă, sportivul plecat vâslind pe Marea Neagră a fost salvat

Echipajul navei Sar Maya, aparținând ARSVOM, a preluat nava lui Alexandru Dumbravă în vederea remorcării în siguranță în portul turistic Mangalia.

Sportivul a fost găsit la 80 de mile marine distanță de Mangalia, într-o barcă cu vâsle. Acesta a cerut ajutorul salvatorilor în noaptea de joi spre vineri după ce a acuzat stări de rău, potrivit fanatik.ro.

Bărbatul a fost găsit având o stare de epuizare și acuzând dureri de spate și de genunchi.

Citește și: VIDEO- S-a dat startul weekendului pe cea mai mare planjă urbană din Europa

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

ARSVOM a anunțat printr-un comunicat de presă că: „ Operațiunea de preluare a sportivului român de record mondial, care a traversat Marea Neagră într-o barcă cu vâsle, s-a încheiat cu succes.
Atât bărbatul cât și ambarcațiunea sa, au ajuns cu bine în Portul Mangalia.

Amintim faptul că, noaptea trecută, MRCC a solicitat intervenția ARSVOM pentru preluarea unui bărbat, aflat la 80 mile distanță, travers Mangalia.


Echipajul S/I MAIA a pornit în căutarea bărbatului, noaptea trecută, la ora 01:08 și l-au preluat în această dimineață, în jurul orei 07:00. Ambarcațiunea acestuia a fost tractată și adusă în siguranță până în Portul Mangalia.


Operațiunea de căutare și salvare a vieții omenești pe mare, în această situație efectuându-se la o distanță de peste 80 mile, a fost posibilă deoarece navele ARSVOM sunt certificate pentru navigare internațională, iar echipajul aflat la bord deține brevet internațional. În aceste condiții, este posibila navigarea în afara apelor teritoriale române”.

Sportivul voia să doboare un record mondial pentru a ajuta copiii cu dificultăți de vorbire

Alex Dumbravă pornise la drum pe 10 iulie și voia să traverseze Marea Neagră vâslind și pornind din Portul Mangalia. Acesta ți-a propus să ajungă la Batumi, în Georgia, în 20 de zile, vâslind 1.200 de km.

Citește și: VIDEO- Top cele mai frumoase plaje pe care să le vizitezi

Sportivul voia să doboare un record mondial ca să ajute copiii care au nevoie e ședințe de logopedie. Alex mai deține un record pentru traversarea Mării Negre în echipaj extins.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Înainte de plecare, Alex Dumbravă a declarat pentru Antena 3„Când ești pe mare ai timp să te gândești la multe, iar în ultima vreme m-am gândit la cât de norocos sunt. Că am viața pe care o am, că sunt sănătos, că pot face ceea ce îmi place.

Citește și: VIDEO- Panică pe o plajă din Japonia. Doi turiști au fost atacați de un delfin

Așa că am ales să traversez Marea Neagră pentru cei mai puțini norocoși și sper ca cei care mă susțin sau se simt apropiați de cauză să doneze astfel încât 20 de copii cu dificultăți de vorbire să primească ajutor și să se integreze mai ușor în societate. Doborâm un record și facem bine împreună”.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI