Sociologul Alfred Bulai va sta în arest preventiv treizeci de zile. Judecătoria Sectorului 1 a admis cererea procurorilor care îl cercetează în calitate de inculpat în dosarul privind folosirea abuzivă a funcției în scop sexual și agresiune sexuală. Bulai a contestat decizia instanței, iar în urmă cu puțin timp a fost dus din arest direct la spital după ce i s- a făcut rău.

Deși ancheta a pornit de la o singură victimă, mai multe studente de la SNSPA au vorbit despre posibile abuzuri sexuale, a transmis Cristian Sabbagh.

Alfred Bulai vrea să scape de arestul preventiv

După nouă ore petrecute la judecătoria Sectorului 1, Alfred Bulai, fost profesor la SNSPA a ieșit cu mâinile încătușate și decizia că este arestat pentru următoarele treizeci de zile. Hotărârea instanței este executorie, iar sociologul a fost dus la arest. Apucăturile de care este acuzat fostul profesor în vârstă de șaizeci și unu de ani ar fi avut loc atunci când studenții se aflau în practică în județele Suceava și Alba.

Departe de cei dragi, studentele se trezeau captive într-un joc psihologic așa cum a scos la iveală o anchetă jurnalistică.

Chiar mi- a zis că alege să ne obosească și să dormim cât mai puțin, deoarece omul când este obosit atunci scapă de inhibiții și atunci e mai receptiv,

a spus o studentă.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Alfred Bulai este urmărit penal pentru două infracțiuni de agresiune sexuală și două infracțiuni de folosire a funcției în scop sexual. Faptele s- ar fi petrecut consecutiv în trei ani, vara lui două mii douăzeci și doi două mii douăzeci și trei și începutul lui două mii douăzeci și patru.

Procurorii au pornit ancheta de la aceeași studentă care a fost în aceste stagii de practică. Procurorii spun că fostul profesor ar fi profitat de autoritatea sa universitară și ar fi exercitat constrângeri morale. Deși dosarul penal a pornit la o singură victimă, anchetatorii au primit prin email zeci de sesizări pe numele lui Bulai.

Amintirile celor care i- au suportat apucăturile, au declanșat cel mai mare scandal sexual din mediul academic.

Polițiști din cadrul direcției generale de poliția a municipiului București au desfășurat un număr de trei percheziții și pe data de patru septembrie miercuri au fost desfășurate un alt număr de trei percheziții domiciliare la trei adrese din municipiul București și județul Ilfov, au transmis autoritățile.

Audiat de două ori la Parchet, Sociologul s- a prelevat de dreptul la tăcere. Azi, din arest a fost dus direct la spital după ce i s- ar fi făcut rău


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si