,,Piureul sau ciorba de fasole au ajuns să coste în restaurante chiar și 40 de lei porția. Nu e doar adaosul localului la mijloc, ci și prețurile mari din piețe. Kilogramul de cartofi dar și cel de fasole s-au dublat în ultimul an, în piețe'', a transmis Simona Pătruleasa.

Prețurile alimentelor din piețe, dublate în ultimul an

15 lei- atât costă un kilogram de fasole în piețe, aproape cât un kilogram de carne de pui.

Și cartofii și-au dublat prețul de la 2 lei și 50 de bani la 5 lei kilogramul. Cu astfel de prețuri, clienții abia reușesesc să îți drămuiască banii.

,,M-a luat amețelea al ce prețuri sunt.  Cartofii am văzut cu 4-5 lei și acum am zis sa ies pe afara poate găsesc mai ieftin la o pensie de 1280 de lei.''

,,15 lei kilgoramul, unul de faosle care era mâncarea săracului. O salată e 5 lei...e ceva...enorm.''

Iar meniul bazat pe vegetale golește rapid portofele oamenilor. Vinetele se vând și cu 18 lei kilogramul. Și verdețurile sau ceapa s-au scumpit.

,,Și noi am rămas uimiți. Ceapa foarte scumpă'', a spus un martor.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Legume la preț de carne. Cât scot românii din buzunare ca să țină Postul Paștelui?

Dacă altadată, peștele era mâncarea săracului, acum, nici vorbă ca oamenii să se mai atingă de el. Prețurile sunt prea piperate.

,,Suntem o țară de weekend. Adica vineri, sâmbătă și duminică sunt vânzari mai ok. După cum observați..e gol''.

Cu o inflație care la finele lui 2023 scăzuse pâna la 6, 6 procente iar în ianuarie urcase din nou la peste 7, 4%, țara noastră se afla în continuare pe locul doi în privința scumpirilor din Uniunea Europeană.
Potrivit INS mărfurile alimentare s-au scumpit cu 5,64%.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si