Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Alpinistul Zsolt Torok, înmormântat cu onoruri militare

A fost cea mai cumplita zi pentru familia si apropiatii alpinistului Zsolt Torok - ziua despartirii. Cel care a atins de atatea ori cerul cu mana, cucerind cele mai inalte culmi ale lumii, a fost inmormantat cu onoruri militare, fiind decorat post-mortem de presedintele Klaus Iohannis.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Trei decenii dedicate muntelui si expeditii in premiera in lume, care au pus Romania pe harta alpinismului mondial. Sunt performantele pe care alpinistul Zsolt Torok le lasa in urma. Sportivul aradean a primit si recunostinta binemeritata din partea statului roman.

Tarziu, mult prea tarziu. Astazi, sute de oameni l-au condus pe Zsolt pe ultimul drum.

Slujba de inmormantare a avut loc in foaierul Teatrului National din Arad. I-au fost aproape lui Zsolt familia, prieteni apropiati si colegi cu care s-a catarat pe cele mai inalte creste, dar si oameni care il admirau si-l iubeau.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Cu sufletul impietrit de durere, cei care l-au cunoscut bine pe Zsolt nu pot sa inteleaga cum un om cu atata experienta pe munti extrem de dificili si-a pierdut viata tocmai intr-un masiv pe care-l cunostea atat de bine. In 2013, romanul a reusit cea mai mare performanta din alpinismul romanesc: a condus expeditia pe Nanga Parbat, supranumit "muntele uciga?", la 8126 de metri.

In 2016 a escaladat cinci varfuri din Himalaya, unde a stabilit doua premiere nationale si una mondiala.

Impreuna cu Vlad Capusan, au fost primii oameni care au ajuns pe Peak 5 din regiunea Makalu, la 6421 de metri altitudine.

Citeste si: VIDEO| Suspiciuni și controverse după moartea alpinistului Zsolt Torok

Zsolt Torok a fost găsit decedat, sâmbătă, în zona Vârfului Negoiu din Munţii Făgăraş, de către salvamontişti şi jandarmi din judeţele Sibiu şi Argeş, alertaţi de soţia alpinistului, reamintește news.ro.

”Sarcina pe care am avut-o astăzi a fost cumplită! Este dureros să pierzi un prieten adevărat. Am sperat, ne-am rugat pentru el, dar moartea a fost mai puternică şi ni l-a smuls dintre noi. A fost un om minunat şi va rămâne veşnic în inimile noastre. Îl vom păstra în inimile noastre tot restul vieţii. Dumnezeu să-l ierte şi să-i primească sufletul în grădina sa, să dea putere familiei să treacă peste aceste clipe grele şi să le ofere mângâiere în aceste momente dureroase”, au transmis, pe pagina de Facebook, salvamontiştii din Argeş.

Citeste si: VIDEO| Alpinist dat dispărut în Munţii Făgăraş, găsit mort în zona Vârfului Negoiu

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI