Așa se poate cumpăra orice substanță toxică din farmacii- fără rețetă și fără vreo garanţie că aceia care merg cu ea acasă o vor folosi DOAR pentru deparazitarea animalelor sau nu.

Nici bunica din comuna Țibănești, judeţul Iași, nu s-a gândit la consecințe! Şi-a spălat pe cap cu soluţia toxică toate cele 3 nepoate, în vârstă de trei, opt și 11 ani.



Copiii au fost găsiți conștienți, iar substanța respectivă este o substanță toxică, cu potențial de a dezvolta convulsii atunci când ajunge în circulația saguină.

Din fericire, nu este vorba despre o substanță care să ducă la stop cardio-respirator într-un timp foarte scurt.

Citeste si: Accident cumplit în Constanţa: 5 tineri, răniţi

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Copilele nu ar mai fi avut zile dacă părinţii nu ajungeau la timp acasă! Au observat că este ceva în neregulă şi au sunat de urgenţă la 112. Până la sosirea salvatorilor, medicii au rămas în telefon cu părinţii şi i-au îndrumat să le spele pe fete cu apă din abundenţă în zona capului.

După ce au fost stabilizate, copilele au fost transportate la spitalul de pediatrie din Iaşi, unde vor rămâne internate pentru tratament.



În funcție de substanța folosită, modul de aplicare, intern sau extern, există anumite protocoale ce trebuie urmate.

Polițiștii au deschis o anchetă

Polițiștii au deschis o anchetă, iar din primele informații, se pare că bunica se afla în stare de ebrietate atunci când le-a spălat pe fete pe cap cu substanța toxică, destinată DOAR pentru uz veterinar.

Citeste si: VIDEO| Plimbare printre gunoaie şi şobolani, în Capitală

"Polițiștii au întocmit un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii întregii situații de fapt și pentru a fi luate măsurile legale care se impun", potrivit Poliţiei.

În urmă cu doar o săptămână, trei fetițe din județul Brașov au murit intoxicate, după ce mama lor- în acel caz, le-a spălat pe cap tot cu o substanță puternică de uz veterinar.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si