Șoferii vor putea avea o rută alternativă pentru a evita aglomerația de pe Valea Prahovei. Au început lucrările pentru drumul dintre Valea Doftanei și Săcele, după șapte ani de când presa a semnalat necesitatea acestuia. Șoseaua se întinde pe aproape 26 de kilometri și traversează două județe: Prahova și Buzău.

Lucrările pentru primul tronson de drum au început, iar în trei ani șoferii putea circula pe noua porțiune de șosea.

Citește și: Scene incredibile pe A1! O mașină, străpunsă în plin de balustrada de pe marginea drumului. Șoferul a supraviețuit ca prin minune

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Ne găsim astăzi în postura în care oferim autorizația de construcție și avem speranța că acest contract va fi derulat în timp util. Dacă DN1 va fi un drum tehnologic și circulația va fi blocată mai mult decât este în ziua de astăzi, atunci noi dorim acest drum, care pentru noi era un drum turistic, ca alternativă la DN. Avem un susținător fervent al acestei lucrări de la început, Denise Rifai, care se află aici lângă noi și care tot timpul a spus acest lucru.

Este o oportunitate extraordinară pentru dezvoltare Văii Doftanei”, a transmis Lucian Costea, primar Valea Doftanei.

Denise Rifai spune că a fost o luptă grea ca lucrările să înceapă

Denise Rifai a punctat încă de acum șapte ani necesitatea construirii acestui drum, care îi va scuti pe oameni de statul în trafic. A fost o luptă grea, dar spune că a demonstrat că presa poate face diferența.

„Demersul meu a început în 2017, eram în Guvernul Dăncilă, ministru al Transporturilor era Răzvan Cuc. Făceam emisiuni zilnice și de fiecare dată aminteam de nevoia unui alt drum care să ne ajute pe noi, șoferii care vrem să mergem la munte, să nu mai stăm atât de multe ore în trafic. Din 2017 până în 2024 sunt șapte ani de muncă. Este dovada clară că, dacă suntem uniți, se poate. Este dovada clară presa în continuare a patra putere în stat. Este extraordinar de frumos. Deci, și peisagistic va fi o mare bucurie pentru noi toți să îl parcurgem”, a spus Denise Rifai, prezentatoare TV.

Citește și: Tavi Colen, confesiuni la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, duminica aceasta: “Eu am dat numele formației Talisman; pentru că ideea a fost a mea…”

La evenimentul în care s-a anunțat începerea lucrărilor pe drumul Valea Doftanei – Săcele a participat și premierul Marcel Ciolacu, alături de mai muți miniștri din Guvern.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Drumul este o raritate. În primul rând, uitați-vă exact pe unde trece și înțelegem cu toții anvergura pe care o să o ia toată această zonă. Vorbim de un proiect de modernizare a unui drum pe care stăm acum. El este de piatră”, a spus Marcel Ciolacu.

Investiția totală pentru modernizarea acestui drum este de aproximativ 80 de milioane de euro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si