O explozie urmată de incendiu la un magazin de construcții din Botoșani a făcut cincisprezece victime, dintre care patru în stare gravă. Alte peste o sută de persoane s-au autoevacuat, iar autoritățile au declanșat planul roșu de intervenție. Autoritățile au trimis mai multe elicoptere și un avion SMURD, care i-au transportat pe cei grav răniți la spitalele de arși din București și Iași. Vă avertizez, urmează imagini și informații care vă pot afecta emoțional, a

transmis Cristian Sabbagh.

Mărturii cutremurătoare ale martorilor exploziei de la Botoșani

Momentul exploziei a fost surprins de camerele de supraveghere. În imagini se vede o flacără înainte ca suflul deflagrației să distrugă o parte din fațada magazinului. Mai multe panouri aflate pe clădire au fost spulberate, iar bucăți de materiale au fost aruncate la zeci de metri.

S-a auzit o bubuitură puternică, eu eram afară, trebuie să predau marfa, să descarc marfa aici, a spus un martor.

Apelul la 112 a fost făcut la ora zece și șaptesprezece minute. În trei minute, primul echipaj de pompieri a ajuns la fața locului și, pentru că în interior erau clienți și angajați, a fost declanșat planul roșu de intervenție. Peste o sută de persoane se autoevacuaseră, însă cincisprezece erau rănite au căzut acoperiș.

Am ieșit prin geamurile alea, m-am dat lângă frigider că venea cioburile alea în mine, îmi intrau în ochi, a

spus un martor.

Salvatorii le-au scos de sub dărâmături și au început imediat să caute și alte posibile victime.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Căutăm orice loc, orice colț în acest obiectiv destul de mare, au transmis autoritățile.

Printre cele cincisprezece victime se află atât clienți, cât și angajați. Răniții au vârste cuprinse între treizeci și doi și șaizeci și trei de ani.

Majoritatea victimelor prezentau arsuri de gradul doi a doi la nivel cranian și anterior membre superioare, au transmis autoritățile.

Patru dintre ei au suferit arsuri grave, iar doi au fost intubați. Autoritățile au trimis trei elicoptere și un avion SMURD care au transportat victimele la spitale din București și Iași.

Bărbat de patruzeci și opt de ani cu arsură pe suprafață de doisprezece la sută gradul unu și doi la nivelul capului la nivelul toracelui anterior, au transmis autoritățile.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Explozia a avut loc în zona de birouri în timp ce mai mulți muncitori făceau lucrări de mentenanță la centrala magazinului de bricolaj. Primele date arată că deflagrația s-ar fi produs din cauza unei acumulări de gaze.

Autoritățile investighează circumstanțele în care aceste lucrări ar putea fi asociate cu producerea exploziei.

Citește și: VIDEO Două victime ale exploziei din Botoșani, transferate cu elicopterul SMURD la Iași

Cercetările se desfășoară în cadrul unui dosar penal instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani având ca obiect infracțiunea de distrugere din culpă în formă agravată.

Magazinul de construcție avea autorizație de securitate la incendiu. O anchetă urmează să stabilească exact cauza exploziei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si