Milionarul Adrian Marțian a răspuns întrebărilor jurnaliștilor aflați la sediul IPJ Hunedoara din Deva. Omul de afaceri a spus că răpitorii erau străini, iar întrebat în ce limbă a vorbit cu răpitorii copiilor, el a răspuns: "În italiană".

Citește și: VIDEO Milionarul Adrian Marțian și cei trei copii "răpiți" au fost aduși în țară

Potrivit Poliției Române, Adrian Marțian este cercetat "sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectare a măsurilor privind încredințarea minorilor, inducerea în eroare a organelor judiciare și participație improprie la trecerea frauduloasă a frontierei de stat".

Întrebat cum comentează acuzațiile care i se aduc, Adrian Marțian a răspuns: "Nu comentez, fiecare are voie să spună ce vrea".

Adrian Marțian spune că nu a vrut să plece niciunde cu copiii după ce i-a recuperat de la răpitori și justifică de ce nu a comunicat cu autoritățile române:

"Nu am vrut să plec niciunde cu copiii. Dumneavoastră știți care este poziția mea cu privire la autorități și de ce s-a ajuns la această situație cu copiii, în urma unor nedreptăți pentru copilași, nu pentru mine", a declarat omul de afaceri înainte de a intra la audieri.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante din camera de hotel de unde s-a aruncat pe geam Liam Payne. Artistul a spart totul, masa era plină de droguri- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Potrivit milionarului, dacă statul avea grijă de copiii săi nu se ajungea la această situație. El spune că nu știe cum au fost duși copiii în Serbia, iar răpitorii s-ar fi răzgândit pentru că "nu s-a respectat o înțelegere pe care au avut-o".

Poliţiştii și procurorii continuă cercetările în acest caz și colaborează cu autoritățile pentru protecția minorilor și pentru a asigura respectarea tuturor prevederilor legale.

Față de cei 3 minori urmează a fi instituită măsura specială a plasamentului în regim de urgență, în cadrul unei unități din subordinea DGASPC Hunedoara.

Avocatul lui Adrian Martian, Eugen Iordăchescu

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

Ce spune avocatul lui Adrian Marțian

Eugen Iordăchescu, avocatul lui Marțian, a venit la sediul IPJ Hunedoara pentru a-și asista clientul în audierile care au loc astăzi în fața poliției.

Referitor la acuzațiile care i se aduc lui Adrian Marțian, avocatul a spus: E poziția lor (a anchetatorilor- n.r).

"Copiii i-au fost predați de către cei care i-au scos din țară", a declarat avocatul. Acesta susține că, potrivit declarațiilor copiilor, minorii ar fi fost duși la solicitarea mamei lor.

Adrian Marțian ar fi fost contactat telefonic de răpitorii copiilor, însă nu-i cunoștea pe aceștia, a adăugat avocatul.

"Din ce am înțeles eu, copiii le-au explicat persoanelor respective că nu doresc să meargă la mama, ci doresc să meargă la tată", mai spune Iordăchescu.

Citeste si: Oana Roman, postare neașteptată pe rețelele de socializare! Vedeta a vorbit despre pensia alimentară a fiicei ei: „Prima lună când primim, de bună voie, pensia alimentară.”- kfetele.ro

Citeste si: Tragedia care putea să îi fie fatală. Prin ce moment dureros a trecut Mircea Cîmpeanu, actualul soț al Mariei Ciobanu: "Mulțumim bunului Dumnezeu"- radioimpuls.ro

Citeste si: Care este cel mai bogat candidat la Președinție. Cine are lingouri de aur și ce dar a primit George Simion la botezul copilului- antena3.ro

Cei trei frați, victimele unui "război" între părinți?

Părinţii celor trei copii, Adrian şi Roxana Marţian, sunt în conflict de mai mult timp, principala dispută fiind custodia lor. Roxana Marţian a obţinut ordin de restricţie pentru tatăl copiilor, astfel că acesta şi-a montat o rulotă în apropierea locuinţei copiilor săi, pentru a fi aproape de aceştia.

Cei trei fraţi fuseseră încredinţaţi de instanţă mamei, în condiţiile în care ambii părinţi au deschis mai multe procese pentru a primi custodia copiilor.

Împotriva tatălui a fost emis un ordin de protecţie prin care este obligat să păstreze o distanţă de 100 de metri faţă de copii şi de mama lor. Cu toate acestea, el locuia în apropierea casei în care erau găzduiţi temporar copiii, într-o rulotă.

Autoritatea pentru Protecţia Drepturilor Copilului a precizat că situaţia celor trei fraţi daţi dispăruţi în judeţul Hunedoara se afla în atenţia DGASPC, ultima vizită a reprezentanţilor instituţiei având loc cu trei zile înainte de dispariţie.

Știre în curs de actualizare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si