Persoanele fizice ar putea primi până la 20 de mii de lei amendă, daca nu au un motiv întemeiat pentru care își părăsesc locuințele, iar firmele pot fi sancționate cu cel puțin 10 mii de lei.

Cei care nu respecta carantinarea vor intra inca 14 zile in carantina si vor suporta toate cheltuielile.

Este anuntul ferm, facut de Ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela, care trage un semnal de alarma: romanii care nu respecta carantina sau izolarea la domiciliu vor primi amenzi mai usturatoare.

Citeste si: „Recesiune profundă” în 2020. Epidemia de coronavirus afectează economiile mondiale

Persoanele fizice risca, prin noua ordonanta militara, sanctiuni cuprinse intre 2000 si 20 de mii de lei, iar cele juridice- adica firmele- intre 10 mii si 70 de mii de lei.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Inasprirea sanctiunilor vine dupa ce, saptamani la rand, romanii au fugit fie din izolare, fie din carantina, punand astfel in pericol populatia prin raspandirea intracomunitara.

coronavirus - amenzi stare de urgenta
coronavirus - amenzi stare de urgenta


Reprezentantii MAI au verificat aprioape 94 de mii de persoane aflate in peste 36 de mii de locatii de carantina si respectiv izolare si au identificat peste 800 de persoane care nu au respectat masura izolarii sau a carantinarii.

Altii- care nu aveau motive intemeiate de a iesi din casa- au fost surprinsi zilele acestea la plimbare, pe strazi. Este si cazul unei tinere din Timis, care a incalcat regulile pentru un moft.

Citeste si: Specialiștii susțin că că vaccinul împotriva coronavirus va fi gata până în vară

Pentru ca a vrut sa cumpere neaparat paine de la o nrutarie din Timisoara, o femeie din Giroc a strabatut 10 kilometri cu masina personala din comuna si pana in oras, incalcand astfel regulile impuse prin ordinul militar.

Politistii au amendat-o cu numai 100 de lei.

Tot de amenzi minime se bucura, pana maine, si soferii care nu si-au luat la ei declaratiile pe proprie raspundere. Astazi, politistii rutieri au facut razii la iesire din Capitala si au dat ultimele sanctiuni blande. Insa inainte de a completa amenzile, oamenii legii i-au verificat pe cei trasi pe dreapta in toata baza de date, ca sa vada daca nu cumva au fugit din izolare sau din carantina.

Citeste si: Coronavirus dă de pământ cu economia României. Guvernul nu a putut ascunde informația

Pana acum, sanctiunile pentru persoane fizice erau cuprinse intre 100 si 5000 de lei, iar amenda minima pentru firme era de numai 1000 de lei. In ultimele 24 de ore, Inspectoratul general de politie a aplicat peste 10 mii de amenzi contraventionale in valoare de peste 16 milioane de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si