„Un magazin din județul Cluj a fost amendat cu 40 de mii de lei și activitatea a fost suspendată temporar din cauza neregulilor descoperite de Black Friday. Inspectorii OPC spun că au descoperit exemple clare prin care consumatorii erau păcăliți”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Magazin amendat cu 40.000 de euro pentru păcălelile de Black Friday

„Inspectorii spun că au descoperit un produs vândut în luna octombrie cu prețul de 2.199

de lei. În noiembrie, același produs a intrat la vânzare cu un tarif întreg de 2.749 de lei, dar redus de Black Friday la 2.336 de lei. Legea spune, însă, că reducerile trebuie aplicate la cel mai mic preț din ultimele 30 de zile. În acest caz, prețul corect care trebuia tăiat, spun inspectorii, este cel de 2.199 de lei.

Citește și: VIDEO- Suntem în top 7 producători de mere din Europa, dar în magazine găsim fructe de import

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Amenda de 40 de mii de lei și avertismentele au fost date și pentru că lipseau informațiile legate de stocul produselor aflate la promoție, prețul și moneda nu erau ușor de citit, dar și pentru informații incorecte legate de dimensiunea unor produse.

Mai exact, o informație apărea pe etichetă, dar realitatea era alta”, a transmis Silvia Cseh, corespondent Știrile Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si