„Amenzi de peste două milioane de lei au fost date vânzătorilor de sucuri și alte băuturi răcoritoare. Inspectorii ANPC le-au găsit expirate sau ținute în plin soare. Cu mai multe detalii vine colega noastră, Ellvira Costache”, a spus Simona Pătruleasa.

Amenzile au fost în valoarea de două milioane de lei 

Ellvira Costache, reporter: Inspectorii ANPC au controlat peste 600 de magazine, benzinării, distribuitori și producători din toată țara și nu au găsit lucruri de lăudat, dimpotrivă.

Comisarii au constatat că, în unele locuri, apa, sucurile și berea erau ținute în soare, la temperaturi ce depășeau 40 de grade Celsius.

Citește și: De ce nu se recomandă să consumi băuturi foarte reci vara?

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Rusia amenință pe față România. „Moscova ar putea bombarda ținte militare”. Ce țări mai sunt în vizorul Kremlinului- wowbiz.ro

Ellvira Costache, reporter: Sub razele arzătoare, băuturile răcoritoare pot deveni toxice, avertizează specialiștii. Mai exact, din cauza căldurii, substanțele din ambalaje ajung în compoziția băuturilor și se pot dezvolta toxiinfecții. 84.000 de litri de răcoritoare nu respectau prevederile legale.

Citește și: VIDEO Aeroportul Henri Coandă va primi o nouă față! Când se vor bucura oamenii de noile facilități?

Ellvira Costache, reporter: De asemenea, alte produse erau ținute pe rafturi neigienizate și acoperite de praf sau erau vândute cu un preț diferit față de cel afișat pe raft.

În urma neregulilor, comisarii ANPC au dat peste 400 de amenzi în valoare de 2 milioane de lei.

Sursa foto: Shutterstock.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si