"Un fenomen meteo cu urmări pe cât de spectaculoase, pe atât de periculoase s-a petrecut în Statele Unite. Valuri de buruieni invazive, purtate de vijelii, au acoperit cu totul mașinile, drumurile și chiar casele. Imaginile sunt uimitoare", a transmis Cristian Sabbagh.

America, acoperită de valuri de buruieni invazive

Un tsunami de ciulini a lovit în forță statul american Utah. Buruienile invadează străzile și acoperă mașinile.

În orașul South Jordan cei aproape 80 000 de locuitori trăiesc un coșmar. Baloții de vegetație aduși de un vânt violent de primăvară au ajuns la 3 metri înălțime și au cotropit casele.

Locuitorii nu mai prididesc să îndepărteze tufișurile care se rostogolesc încontinuu. Copleșiți de buruieni, au băgat excavatoare ca să își curețe aleile din fața caselor.

Inundat de ciulini aduși de furtună este și orașul învecinat, Eagle Mountain. Rafalele au atins 100 de kilometri pe oră și au smuls din rădăcină plantele uscate, pe care le-au mixat în bulgări periculoși. Oamenii trebuie să meargă pe străzi cu umbrelele ca să se ferească de spini, iar șoferii sunt nevoiți să facă slalom.

Nu este prima oară când se petrece un asemenea fenomen. Plantele invazive poartă numele popular de ciulini rusești și se rostogolesc în fiecare primăvară pe pământ ca să își disperseze semințele.

În 2020, în statul Washington, șoferii ghinioniști au fost prinși ca într-o capcană în ciulinii adunați pe o autostradă, care a trebuit închisă complet.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Avertizare ANM: Zece județe sunt sub cod galben de vânt puternic


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: