„America este pradă unor furtuni succesive de zăpadă. Ninge aproape fără încetare de câteva zile. Sunt troiene de peste un metru și un ger tăios care au paralizat țara. Iarna grea a ucis până acum 55 de oameni”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

America, paralizată de zăpezi și ger

Furtuni succesive și mortale de zăpadă și gheață au paralizat Statele Unite de la est la vest.

Cel puțin 55 de oameni au murit în ultima săptămână. 10 state sunt îngropate în zăpezi, iar troienele se măsoară în metri, nu în centimetri.
Temperaturile au scăzut până la minus 10 grade, dar gerul a fost amplificat de vântul în rafale.
Am existat oameni cărora le era atât de frig încât au avut nevoie de resuscitare.
Șofatul și chiar mersul pe jos prin viscol poate avea urmări dramatice.
Așa cum s-a întâmplat în Portland, unde o familie a rămas blocată în mașină peste care s-a prăbușit un stâlp de electricitate. Panicați, oamenii au ieșit de frică să nu fie striviți, dar arcul electric format pe strada plină cu zăpadă le-a fost fatal. Copilul de 9 ani a fost salvat de o femeie care trecea prin zonă.

Citește și: VIDEO. Oraș înghițit de lavă în Islanda. Momentul șocant în care ard casele oamenilor

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

În orașul Copenhagen din statul New York, mașinile sunt îngropate, practic, în nămeți. Iar în Illinois, sloiurile de gheață formate pe un râu întreg se apropie amenințător de casele oamenilor.


Milioane de americani se află sub avertizări de vreme extremă. Pe șosele, viscolul a aruncat mașinile în șanțuri, iar copacii și clădirile sunt acoperite de țurțuri și un strat de gheață. Orice deplasare înseamnă un risc.
Bufallo s-a transformat într-un oraș fantomă. Iarna a luat cu asalt străzile, dar deszăpezirea este o misiune imposibilă cu atâta ninsoare care nu mai contenește. Școlile au fost aici închise pentru a 4-a zi la rând. Cursurile sunt suspendate și în Tennessee, Arkansas, Oklahoma, North Carolina și Kentucky.
Poliția din Kentuky a publicat imaginile unei salvări cu ajutorul elicopterului. 4 studenți au subestimat forța furtunii de zăpadă și s-au aflat în pericol de îngheț pe munte.
Iar după ce ieri iarna neiertătoare a anulat 2.000 de zboruri, nord-estul Statelor Unite trebuie să se aștepte la noi ninsori și furtuni de zăpadă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si