„Este anchetă de amploare după ce un tobogan s-a răsturnat în Piața Constituției și a rănit mai mulți copii. Edilul Capitalei spune că de vină ar fi cel care a făcut verificările. Oamenii, însă, acuză că nu ar fi singurul loc periculos”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Anchetă de amploare în cazul toboganului răsturnat care a rănit patru copii

Scenele șocante s-au petrecut în Piața Constituției când un tobogan gonflabil a fost răsturnat de o rafală de vânt. Mai mulţi copii ce se jucau au fost prinși sub greutatea toboganului. Panicați, oamenii din jur au încercat să dea o mână de ajutor.
„O senzație foarte urâtă, lumea panicată. Erau foarte mulți copii, am acționat cu toți oamenii pe care îi aveam în subordine și cu pompierii privați și ambulanța să oprim să nu mai fie aruncați. Am înțepat acel tobogan cu diverse obiecte, ce am găsit la acel moment, un fier, un cuțit de la grătar”, a explicat un bărbat.

Citește și: VIDEO. Patru copii răniți după ce vântul a luat pe sus un tobogan gonflabil din Piața Constituției

Patru dintre copii cu vârste între 4 și 10 ani, au ajuns la spital cu răni la cap, mâini şi torace în urma incidentului.

Șocant este că instalația nu ar fi fost ancorată corespunzător, ci doar ținută să nu se răstoarne de câteva cărămizi.
„Nu pot să zic ca era ancorat. Era pus câte ceva pe el în stilul romanesc. Asta e, trăim în România și avem creiere”, a spus un bărbat.
„Nu era ancorat cu sfori, el având greutatea multă pe față. El, cum ar veni, s-a basculat cum faci la o mașină, copiii fiind ușori”,
a spus o altă persoană.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Oamenii spun că nu ar fi singurul loc de joacă periculos de la acest festival.

„Mi se par cam periculoase jucăriile din parcul asta. Tocmai am vrut să îmi dau fata puțin mai devreme și nu mi s-a părut ok. Nu era stabilizat”, a spus o mamă.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, dă asigurări că toți cei care sunt vinovați vor răspunde pentru faptele lor.

„Era avizat în general de către întreaga comisie de ordine publică în care sunt, după cum știți, reprezentanți ai Poliției, Jandarmeriei, Polițiilor Locale și particular pentru acel tobogan existau avizele necesare. A existat un verificator care a venit acolo și a spus că acel tobogan rezistă. Responsabilitatea este a celui care a semnat. Este o anchetă pe care Poliția o face în momentul ăsta și ei vor spune cine e de vină.

Dacă verificatorul a venit și a verificat și a spus că e în regulă, în mintea mea, eu cred că responsabilitatea este a lui”, a transmis edilul Capitalei.

Autoritățile au deschis un dosar penal în rem și fac verificări pentru a stabili inclusiv dacă toboganul era sau nu bine ancorat, dar și dacă organizatorii au luat toate măsurile de siguranță.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si