„În urma unor audieri-maraton, o fostă angajată din primăria Gura Vadului a ajuns în arest pentru 24 de ore, iar actualul și fostul primar au fost plasați sub control judiciar. Și angajați ai ISU Prahova au fost chemați să dea explicații în fața anchetatorilor”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Noi rețineri în cazul tragediei de la Ferma Dacilor

Cea din imagini se numește Cristina Chelba și este unul dintre angajații ISU Prahova, luați în vizor în dosarul privind neregulile descoperite la Ferma Dacilor.

Deși la control au aflat că pensiunea nu avea niciun fel de autorizație, cei de la ISU ar fi închis ochii și le-ar fi dat doar avertismente administratorilor. Cristina Chelba a fost audiată câteva ore, iar la ieșire a refuzat să răspundă la întrebări.
Audiat în același dosar este și Dumitru Elisei, fostul prim adjunct al ISU Prahova. Acesta a ajuns la tribunal însoțit de avocat.
„Am făcut susținere argumentată în sala de judecată și aștept cu nerăbdare pronunțarea. Nu se va da un verdict pe fondul cererii de redeschidere a urmăririi penale”, a explicat avocatul.
În fața magistraților a ajuns și Laura Luiza Anghelina, șefă la urbanism, în Gura Vadului, încă din mandatul fostului primar. În cazul ei, procurorii au decis reținerea pentru 24 de ore.

Citește și: Trei martori cu identități protejate susțin ipoteza lui Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor. Cine a pus focul?

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

După alte câteva ore de audieri, procurorii stabileau că primarul comunei Gura Vadului, Nicolae Marius Sora, precum și fostul edil al localității, Constantin Lungu, să fie plasați sub control judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.
„- Nu am ce să discut.
- Dar vă considerați nevinovat?
- Nu sunt vinovat.
- Au murit opt oameni”, a spus primarul comunei Gura Vadului.
Cei doi edili și șefa de la Urbanism sunt acuzați că, deși construcțiile de la Ferma Dacilor au început în 2013-2014, fără autorizație, în 2020 aceștia au emis un certificat de

atestare a extinderii clădirii. Patronul pensiunii Ferma Dacilor, Cornel Dinicu, se află în arest preventiv. În urma incendiului din 26 decembrie 2023, opt persoane și-au pierdut viața.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si