Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Anchetă DNA la Jandarmerie. Ore suplimentare de 80.000 de lei

Șeful Jandarmeriei Române și adjuncții sunt anchetați de DNA. Cei trei și-ar fi trecut ilegal ore suplimentare de 80.000 de lei.

Iulian Ciurea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

900 de ore suplimentare în două luni a muncit Bogdan Enescu, şeful jandarmeriei. Un calcul simplu arată că acestuia i-a mai rămas o singură ora pe zi pentru odihnă. Pentru munca prestată peste orele de program, Enescu a încasat 40 de mii de lei în doar două luni.

DNA, anchetă la Jandarmerie. 80.000 de lei ore suplimentare pentru trei oameni

Se pare că Enescu şi-ar fi aprobat singur această sumă şi nu a mai cerut acordul şefului său, chestorul Bogdan Despescu. Un control al celor de la ministerul de interne a descoperit mai multe probleme, iar cei 3 au venit pe rând, la DNA, să dea explicaţii procurorilor.

Citeste si: VIDEO- Vali Vijelie, la șpriț cu un șef din Poliție. Gafa incredibilă a manelistului

Citeste si: Criss, dezvăluiri surprinzătoare despre sentimentele ei față de Antoni: „Aș simți să mă apropii de el din nou”. Cum reacționează Moldo: „Am fost luat de fraier”- kanald.ro

Citeste si: Fiica lui Ioan Crișan, reținută pentru omor calificat! Cât a plătit pentru atentatul cu bombă?!- wowbiz.ro

Citeste si: Un tănăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

"Activitatea de urmărire penală nu este publică, cercetările în caz continuă şi se va face lumină fără probleme în acest caz", spune colonelul Bogdan Enescu, șeful Jandarmeriei.
Fostul şef al jandarmeriei din perioada manifestaţiei reprimate violent la data de 10 august 2018, Ionuţ Sindile, a fost chemat şi el de procurorii anticorupţie. Surse din ministerul de interne spun că şi el ar fi beneficiat de ore suplimentare.

Șefii Jandarmeriei, anchetați de DNA pentru orele suplimentare de 80.000 de lei

"Cu privire la mine, doar s-a făcut o cerere privind efectuarea orelor suplimentare permise de lege, aprobată de domnul şef", susține fostul șef al Jandarmeriei, Ionuț Cătălin Sindile.
Sindile, recent pensionat pe caz de boală, şi generalul Constantin Florea, cel care i-a luat locul după 10 august la şefia jandarmeriei, ar fi încasat 40 de mii de lei.

Citeste si: VIDEO- Primarul care-și umilește fiica, o nouă înregistrare

"A fost un singur caz izolat, cum s-a precizat în spaţiul public, în rest nu cunosc detalii despre această situaţie", pretinde colonelul Enescu.
Dincolo de sutele de ore suplimentare, anchetatorii au mai descoperit că maşinile jandarmeriei erau folosite ca taxiuri. Două auditoare ale curţii de conturi, instituţie care nu a găsit nicio neregulă la jandarmerie, au fost plimbate cu maşina jandarmilor, arată raportul corpului de control al ministerului de interne.

Citeste si: VIDEO- Un activist de lemne a fost bătut măr de bărbații care tăiau ilegal pădurea

Pe de altă parte, potrivit codului muncii, un angajat nu poate avea mai mult de 180 de ore suplimentare pe an.
Cei 3 spun că sunt nevinovaţi şi că vor demonstra acest lucru. Totuşi, dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă 5 ani de închisoare.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI