Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Anchetatorii au deconspirat o rețea care falsifica teste COVID

O întreagă reţea, care se ocupa cu falsificarea adeverinţelor de rezultat negativ la testul COVID, a fost deconspirată în Bucureşti.

Iulian Ciurea,

Teste covid falsificate

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cel puțin 11 români ar fi reușit să ajungă, până acum, peste hotare cu adeverințe false eliberate de agenţia din Bucureşti, iar niciunul dintre cei care au fentat regulile nu s-ar fi dus în vacanță. Surse din rândul anchetatorilor susțin că beneficiarii sunt, in realitate, oameni trimişi la furat şi la cerşit. Fără să mai treacă pe la clinicile de testare, toţi au ajuns la firma care le-a promis că îi scapă de test și de timpul de așteptare al rezultatelor.

„Cei care o cunoșteau pe administratora acestei agenții de turism nu trebuiau decât să vină și să spună țara în care vor să plece. In pachet primeau și acest certificat care atesta un test PCR Negativ pe care îl prezentau la aeroport”, relatează reporterul Kanal D.

Anchetatori: o întreagă rețea falsifica adeverințe pentru teste COVID negative

Reprezentanţi ai aeroportului din Otopeni ne-au confirmat că falsurile prezentate la birourile de check-in sunt greu de identificat pentru că, deşi au un cod de bare, nu există, pentru ţara noastră, un sistem de scanare, cu acces la o bază unică de date, în care să se poată verifica dacă un astfel de cod a fost, de fapt, alocat, prin falsificare, mai multor persoane.

„Bagă undeva intr-o bază de date adeverințele alea sau doar se uită pe ele? Sincer... doar le verifică”, spun călătorii.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

În cazul agenţiei din Bucureşti, acuzate acum de falsificarea rezultatelor negative la testele covid-19, unul dintre posibilii clienți a reclamat practicile, iar poliția a intrat pe fir. La sediul companiei, au fost făcute percheziții și au fost ridicate documente.

„Administratora unei firme de turism ar fi întocmit in fals mai multe buletine de analiză care ar fi atestat faptul că persoane nu ar fi avut SARS-COV 2”, spune Ciprian Romanescu, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei.

Pe adeverințele false apare numele unei clinici medicale din Tulcea, dar reprezentanții acesteia spun că nu au nicio legătură cu agenția de turism. Au aflat că cineva se folosea de parafa și semnăturile lor de la anchetatori, atunci când reprezentanții clinicii au fost luați la intrebări.

Rețea care falsifică adeverințe pentru teste COVID. Avertisment Europol

Chiar şi Europolul avertizează în legătură cu apariţia unor adevărate reţele, care câştigă sume uriaşe din faslificarea şi vânzarea unor adeverinte cu rezultate negative la testele covid. Astfel de fraude ar putea fi evitate doar cu ajutorul adeverinței de liberă circulație.

De la Bruxelles, Comisia Europeană a stabilit ziua de 19 mai ca dată limită pentru emiterea actului. Adeverinta de liberă circulatie va fi emisă in format digital sau pe suport de hârtie, insă va avea un cod QR care va conține informații esențiale necesare, precum și o semnătură digitală care să ateste autenticitatea adeverinței.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Concret, certificatul va indica dacă o persoană a fost testată negativ pentru COVID 19, dacă s-a vindecat recent de boală sau dacă a fost vaccinat. Falsificarea adeverinței, dar şi a ceritficatelor mdicale de Eacum constituie faptă penală și se pedepsește cu inchisoare.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI