„Între timp, tot mai mulți aparținători vin în fața camerelor pentru a-și striga durerea, iar unii dintre ei au mers și pentru a depune plângeri la poliție. Vă avertizez că urmează imagini și informații cu un puternic impact emoțional”, a transmis Christian Sabbagh.

Continuă anchetele la Spitalul Sfântul Pantelimon

Autoritățile desfășoară în prezent 4 anchete pentru a stabili dacă pacienții de la Sfântul Pantelimon, aflați pe secția de Terapie Intensivă, s-au stins din cauze naturale, ori moartea lor a fost grăbită de cadrele medicale.

Deși inițial, procurorii și polițiștii de la Omoruri au fost sesizați doar pentru o anumită perioadă a lunii aprilie a acestui an, tot mai mulți aparținători îndurerați au prins curaj si au depus plângeri la organele abilitate.
„Am adus-o pe mama mea vie și am luat un om mort acasă. Am solicitat necropsie la INML și nu ni se dă nici în prezent, după un an de zile! Am găsit-o lovită la ochi la ATI, nu am primit niciun fel de explicație pe acest lucru”, a spus fiul uneia dintre pacientele decedate.
Acest bărbat a internat-o pe mama sa în luna februarie a anului trecut, la Spitalul Sfântul Pantelimon. Susține că medicii i-au dat asigurări că mama lui își va reveni, însă, subit, s-a stins din viață.

Citește și: Flăcări uriașe au cuprins Bursa din Copenhaga! Turnul, vechi de 400 de ani, s-a prăbușit

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Și nu este singurul care susține că problemele de la Spitalul Sfântul Pantelimon sunt cunoscute de mult timp.
„A fost intubată și transferată pe secția de ATI Covid. În timp ce mergeam la mama, îmi spuneau să cumpăr diferite creme, pansamente, să îi panseze rana ce o captase din spital și pe data de 9 a survenit decesul. Mama mea a murit în niște condiții groaznice! Plimbată între spital și casă, i s-a deteriorat starea de sănătate, sper ca altor persoane să nu li se întâmple ce i s-a întâmplat mamei mele”, a spus alt aparținător.


Această femeie a venit astăzi, la Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei, pentru a depune o plângere în acest dosar. La fel și Niculaie Sandu, care și-a pierdut două rude în locul supranumit spitalul morții.
„Au băgat-o în comă, când au internat-o, la UPU și pe urmă și-a revenit, trebuiau să-i scoată aparatele respiratorii, care se scot sub anestezie generală. Pe 5 m-am dus în vizită și pe 6 a decedat. Din neamul meu, am două persoane care au murit la acest spital! Și toți la ATI”, a spus bărbatul.
Însă șefa secției ATI de la Spitalul Pantelimon nu a reușit să le ofere o explicație zecilor de aparținători care așteaptă cu sufletul la gură să afle dacă cei dragi lor au murit sau nu înainte de vreme.
Totuși, fenomenul pare să fie unul mult mai extins.
În cursul zilei de astăzi, polițiștii au audiat alte 3 asistente de la spitalul Sfântul Pantelimon. Niciuna nu a vrut să dea declarații în fața camerelor de filmat.
„Eu am un secret pe care trebuie să-l păstrez în ceea ce privește această anchetă și nu am ce declarații să vă dau”, a spus una dintre asistente.
Secret pe care și oamenii ce și-au pierdut membrii familiei în spitalul morții ar vrea să-l afle. Momentan, toate autoritățile aduna date și rămâne de văzut ce s-a întâmplat cu adevărat la Sfântul Pantelimon.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si