Situațiile revoltătoare din instituțiile statului par fără de sfârșit. De această dată, vorbim despre Autoritatea de Supraveghere Financiară, instituția care supraveghează piața asigurărilor private. Conducerea și angajații acesteia primesc 16 salarii pe an, la care se adaugă tot felul de beneficii. Iar lefurile șefilor ajung și la 15.000 de euro lunar, transmite Cristian Sabbagh.

Autoritatea de Supraveghere Financiară, instituția sub care mai multe companii de asigurări au dat faliment în ultimii ani, cea mai recentă fiind Euroins, și-a răsplătit cu vârf și îndesat acest eșec.

Situație revoltătoare în ASF: salarii uriașe, muncă puțină, cetățeni nervoși

Angajații ASF sunt recompensați cu 16 salarii pe an. În plus, conducerea autorității beneficiază de lefuri uriașe, care ajung la 15.000 de euro lunar.

E vorba de un salariu de Crăciun, un salariu de vacanța mare, un salariu de ziua ASF, ei au făcut o zi a ASF și o serbează dându-și încă un salariu și nu vorbim de salarii mici și o primă de performanță în valoare de un salariu. Practic, vorbim de o instituție care n-a știut să facă decât un singur lucru. Să-și dea privilegii, să-și dea foarte mulți bani, pentru că contrar a ceea ce se spune, ei sunt finanțați din taxe și impozite. Dacă vreți să mergeți cu mașina pe stradă, legal, aveți nevoie de un RCA, și atunci trebuie să plătiți aceste salarii, a declarat Claudiu Năsui.

Situația îi revoltă pe angajații de rând, care primesc 12 salarii pe an și care la final de an se bucură dacă măcar nu rămân cu datorii.

Ei își iau 16 salarii? Și noi cu ce trăim, doamnă? Salariile noastre de mizerie, din care ne ia statul jumătate?, a mărturisit o persoană.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Murăturile ca la bunica s-au scumpit. Pentru a reduce din cheltuieli, românii își prepară singuri murăturile

N-am să-mi iau o pereche de pantofi, nu-mi permit. Să-mi iau un parfum, nu-mi permit. Alții se lăfăie în bani, iar noi abia supraviețuim de la o lună la alta, a declarat o altă persoană.

Cel mai bine plătit om din ASF este chiar șeful instituției, Nicu Marcu. Acesta încasează, lună de lună, aproape 75.000 de lei net. Iar ceilalți membri din conducere au și ei salarii de invidiat, cel mai mic pornește de la 35.000 de lei lunar.

Eu sunt de-acord să avem salarii mari în instituțiile statului, ca să avem buni specialiști acolo. Dar, cu o condiție! Să fie și amenzi mari! Altfel spus, dacă îți faci treaba, merge salariul, ăla mare. Dar dacă o dai în bară, cu consecințe pentru milioane de oameni, păi atunci trebuie să te usture și pe tine! Asta este, de fapt, problema! Că au ajuns să conducă, în domenii foarte sensibile, oameni care nu prea se pricep sau nu vor cu adevărat să-și facă treaba acolo, a declarat Lucian Mîndruță.

Privilegiile celor de la ASF nu se opresc la salarii. Angajații instituției mai primesc, lunar, și abonamente la sală sau la spa în valoare de 300 de lei, o zi liberă de ziua de naștere, tichete de masă, dar și program mai scurt vinerea, când se lucrează doar până la 14.30.

Fac treabă bună, băieții! Păi, și ei ce fac ca funcție, doar supervizează chestiile astea, piața asigurărilor? De-aia au crescut RCA-urile, ca să le plătim lor salariile!, a mărturisit o persoană.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Ce fac oamenii ăștia cu atâția bani, ce mănâncă de atâția bani?, a spus altă persoană.

Am cerut și un punct de vedere din partea instituției, însă până la această oră nu am primit niciun răspuns.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si