Tragedia din Tohani, Gura Vadului, județul Prahova demonstrează încă odată că în România neregulile sunt la tot pasul. După incendiul șocant care a izbucnit în a doua zi de Crăciun s-a descoperit că respectivul complex nu avea autorizație de construcție și nici autorizație ISU.

Prefectul din Prahova nu a vrut să se pronunțe în privința vinovaților în acest caz, însă a spus că în principal documentele trebuiau să fie în regulă.

”Am aflat că în locația respectivă exista un sistem de detectare a incendiului. Nu știu dacă la momentul incendiului funcționa, sau nu funcționa. Într-adevăr presa susține că nu funcționa de două zile. Din punctul meu de vedere trebuie făcută o cercetare și în direcția aceasta, să vedem cine a montat acest sistem, cine l-a pus în funcțiune și dacă era funcțional sau nu”, a declarat Virgil Nanu, prefect Prahova.

Șefii ISU, petrecere la Ferma Dacilor, deși cunoșteau neregulile

În această dimineață a fost descoperită și a șaptea victimă, respectiv un copil. Specialiștii fac acum cercetări în zonă pentru a găsi și ultimul cadavru, respectiv tatăl acestuia. Miercuri, 27 decembrie se fac audieri în dosarul incendiului. Respectiv 14 angajați de la pensiune povestesc ce s-a întâmplat la pensiune.

Până acum, ei ar fi spus că în mansardă erau mai multe reșouri. 

De asemenea, ei susțin faptul că au existat chiar rude ale patronului care au cerut reșouri pentru mansarda pensiunii, deoarece era frig.

Și la Prefectura Prahova are loc o ședință de urgență, în care se vor verifica avizele necesare. Șefii ISU ar fi făcut petrecere, după ce au văzut că ferma nu are autorizație.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

”La data de 07.08.2019 la Ferma Dacilor a fost organizată o masă de protocol oferită de conducerea ISUJ Prahova membrilor comisiilor de evaluare și însoțitorilor de loturi la etapa națională a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntar și private pentru situații de urgență”, a fost declarația din dosarul DNA.

Reșouri Ferma Dacilor

Incendiul în care 8 persoane și-au pierdut viața ar fi izbucnit din cauza unor reșouri.

[Sursa foto: Colaj Facebook & Obserbavator Prahova]

Citește și: Incendiu puternic Deva. 13 oameni au fost evacuați, iar o femeie a ajuns la spital intoxicată cu fum

Bilanțul victimelor din incendiul devastator din Prahova

În total 8 persoane au fost date dispărute în urma incendiului, respectiv 5 adulți și trei copii. Până acum doar 7 cadavre au fost găsite de salvatori.

Victimele incendiului sunt:

- un minor

- doi copii fotbaliști în vârstă de 12 și 16 ani

- tatăl celor doi băieți, care era de altfel și finul patronului, în vârstă de 48 de ani

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

- 4 tineri - o femeie de 20 de ani, un bărbat de 21 și doi bărbați de 22 ani

Și șeful ANPC a intervenit în acest caz, el susținând și în trecut că patronul, Cornel Dinicu îi este prieten de zeci de ani. De altfel, chiar el recomanda tuturor să facă o vizită la Ferma Dacilor pentru a gusta din preparatele autentice.

”Cornel Dinicu își va îngropa unul dintre copii! Este cea mai mare condamnare și pedeapsă! Dumnezeu să îl odihnească și să dea putere părinților! Tot Dumnezeu în mărinimia lui să ierte și să-i protejeze pe toți cei care au pierit in incendiu! Eu voi continuați să vin la birou la aceleași ore și să-mi fac treaba exact așa cum trebuie! Nu am să îmi reproșez nimic și doar mă cutremură gândul legat de nenorocirea de la Mizil!”, a scris Horia Constantinescu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Reșouri Ferma Dacilor

Incendiul de la Ferma Dacilor ar fi izbucnit din cauza unor reșouri.

[Sursa foto: Colaj Observator & Facebook]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si