Care este legătura dintre GPS și curățenia din oraș? Răspunsul vine de la Constanța, unde angajații care mătură străzile vor fi monitorizați cu ajutorul dispozitivelor GPS. În acest fel, șefii vor să se asigure că subordonații își respectă traseul și nu trag chiulul de la muncă.
Curățenia ar putea să se facă forțat
Sunt străzile suficient de curate în Constanța? Pentru a se asigura că răspunsul este unul afirmativ, autoritățile și șefii firmei de salubritate vor ca angajații care mătură arterele orașului să fie urmăriți prin GPS.
Aceștia vor purta centuri cu
dispozitive de monitorizare în timpul programului. Și autospecialele vor fi urmărite în același fel.
Astfel, șefii angajaților de la salubrizare vor să se convingă că subordonații lor își respectă programul de muncă și nu desfășoară alte activități personale în timpul programului.
Citește și: Coșmarul gunoaielor din Sectorul 1 al Capitalei revine. Romprest va ridica mai rar deșeurile
Românii se plâng că angajații de la salubrizare nu își fac treaba
„Uneori, din păcate, stă gunoiul cam mult timp și intră în putrefacție și începe să emane mirosuri”, sunt câteva dintre vorbele aduse de o persoană în vederea situației curente.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Alți constănțeni susțin că unii angajați nu își desfășoară activitatea, ba chiar mai mult, afirmă că aceștia sunt văzuți în locuri precum barurile, în timpul programului de lucru: „Mai stau la bar...Ce are?”.
Citește și: Parcări transformate în gropi de gunoi
Este o investiție bună urmărirea prin GPS a măturătorilor stradali?
Dispozitivele de monitorizare vor fi cumpărare de firma de salubrizare și vor fi folosite începând cu luna martie 2023.
Acestea funcționează la fel ca aplicațiile de pe telefonul mobil care monitorizează numărul de pași și traseul utilizatorilor. Pentru unii constănțeni, măsura reprezintă o idee bună, iar pentru alții nu.
Unii cetățeni susțin că „este foarte relativ să ne pronunțăm pentru că este o investiție foarte mare care nu prea se justifică”, pe când alții sunt total de acord cu procesul de urmărire prin GPS: „este o idee foarte bună, să facă curat!”.
Reprezentanții primăriei spun că dispozitivele GPS nu vor furniza date personale. Scopul este acela de a urmări traseul angajaților în timpul orelor de program.
Citește și: VIDEO- ANPC a descoperit cantități uriașe de deșeuri din Europa care urmau să fie comercializate în țara noastră ca produse second hand