Aproape 50 de ospatari, bucatari barmani si patroni de restqaurante si baruri din Timișoara au mers in aceasta dimineata in fata prefecturii pentru un protest... altfel. Toti au pus pe trepete un obiect pe care-l folsesc in activitatea zilnica.

„Încercam sa aratam ca ne este foarte greu. Și am facut-o intr-un mod subtil, calm, mai creativ, asa cum e la noi in domeniul bucatarie.

Am adus o tunica de bucatar, un tel, am adus o tava. Deci din fiecare, si din sala si din bucatarie am adus un obiect ca sa creem un pic de warning ca sa spun asa”, spun oamenii.

Protest HORECA. Ustensilele de bucătărie, protest față de carantină

De un an fiecare dintre ei incearca sa si mentina afacerea pe picioare. Perioada in care au putut primi clienti pe terase i-a ajutat putin. Dar, cum de 10 zile Timisoara este in carantina problema lor s-a acutizat.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

„Suntem intr o situatie foarte dificila si vrem cumva sa tina cont de situatia prin care trecem si ca sunt sanse mari la final sa punem lacatul pe usi, e proiectul nostru de suflet”, spun antreprenorii.

„În cazul in care autoritatile nu inteleg totusi mesajul cei din Horeca ii ajuta. Aici exista si bilete cu mesaje”, relatează corespondentul Kanal D la Timișoara.

Protestul a fost unul spontan iar jandarmii le-au impartit participantilor avertismente.

Dupa 11 zile de carantina in Timisoara, rata de infectare cu COVID -19 a ajuns la 8,15 la mia de locuitori. Autoritatile se gandesc sa prelungeasca restrictiile cu cel putin inca o saptamana ceea ce inseamna inca o perioada pe pierderi pentru industria ospitalitatii.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si