„Companiile se întrec în beneficiile oferite angajaților, când tot ce își doresc aceștia sunt mai mulți bani în mână. Tichetele de vacanță, abonamentele la sală sau reducerile la cărți nu plătesc facturile, spun oamenii. Pentru patroni însă, beneficiile sunt modul de a le oferi salariaților ceva fără a cheltui prea mulți bani”, a transmis Christian Sabbagh.

Că românii nu sunt mulțumiți de câți bani fac nu este o noutate, dar nici beneficiile extra salariale nu-i încântă prea mult.

Flori lucrează într-un restaurant. Ar renunța într-o clipă la bonurile de masă pe care le primește dacă i s-ar mări leafa: „De ce să apreciem un beneficiu când am putea să avem salariu mai mare, să facem noi ce credem de cuviință cu el?”

bani, bonuri de masa, tichete de vacanta, beneficii job

Citește și: VIDEO Două femei, bătute crunt pentru că au venit cu mâncare la un angajat nepalez. Ireal cum se apără agresorul

Bonuri de masă, tichete de vacanță, reduceri la transportul în comun sau abonamente la clinici private nu înseamnă nimic pentru cei care abia își drămuiesc banii.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Aproape jumătate din salariu este împărțit cu statul, în timp ce beneficiile sunt scutite de taxe, ceea ce înseamnă o cheltuială mai mică pentru companii.

„Studiile arată că jumătate dintre români și-ar dori să primească mai mulți bani în mână, iar o treime spun că și-ar dori să primească beneficii precum tichete de vacanță sau cadouri”, a transmis Georgiana Grimm, reporter Kanal D.

„Majorarea salarială o simți două trei luni, din experiența mea, 2, 3 luni te bucuri de banii ăia și pe urmă oricum vei vrea mai mult beneficiile și majorarea o vei folosi tot pe beneficiile astea. Dacă n-ai o asigurare medicală bună pentru tine și familie banii ăia în plus, o mie de lei să zicem, îi vei folosi pentru așa ceva”, spune un angajator.

Pe măsură ce generațiile milenials și Z intră pe piața muncii, nevoile angajaților se schimbă. Pe lângă salariu contează echilibrul dintre viața profesională și cea personală, dar se pune preț și pe sănătatea mentală: „Suntem într-o perioadă a wellbeing-ului, a problemelor de sănătate mintală și a libertății, oamenii vor program flexibil, vor să lucreze remote. Ceea ce surprinde cumva este evoluția pensiilor private, unde practic generațiile tinere au început să acceseze zona aceasta cu o creștere de 48%.”

bani, bonuri de masa, tichete de vacanta, beneficii job

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

6 din 10 angajați își aleg un loc de muncă în funcție de beneficiile din zona de well being. Dacă pentru 40 la sută dintre tineri contează echipa și mediul de la job, doar un sfert dintre babyboomers țin cont de acest aspect.

Citește și: VIDEO Bolnavii care nu cotizează la stat vor avea drepturi egale ca cei asigurați! Ce spun oamenii despre această decizie?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si