„Animalele de companie exotice sunt o alegere inedită, dacă ne dorim un prieten necuvântător... mai aparte. Șerpii, șopârlele sau tarantulele au devenit o atracție pentru tot mai multe persoane. Iar dovada este o expoziție deschisă la Iași, unde vizitatorii stau la rând pentru a admira 80 dintre cele mai deosebite specii de reptile și tarantule din lume”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Animale de companie... mai aparte

Expoziția de reptile și tarantule a atras ca un magnet vizitatori de toate vârstele care și-au așteptat răbdători rândul pentru a admira zecile de specii exotice.
„Mama, poți să mă ridici? Uite un șarpe! Îl vezi pe cel verde? Ăla e șarpele”, a spus un copil.
Copiii au fost fascinați pentru că s-au bucurat de o experiență unică: au avut ocazia să descopere viețuitoare de pe alte continente pe care până acum le-au văzut doar în cărți ori la televizor.

Citește și: VIDEO- Urșii au fost sărbătoriți de ziua lor la Grădina Zoologică din Brașov. Cum au fost răsfățați blănoșii?

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

„Mai mult mi-e frică de ele, dar îmi place uneori să mă uit la ele că sunt frumoase, bine șerpii, nu tarantulele. Mi-a fost puțin teamă că erau mari și am făcut și poze”, a spus alt copil.
La fel de încântați au fost și părinții. Vedetele expoziției au fost reptilele, iar vizitatorii s-au dat cu greu plecați de lângă terarii, nu înainte de a face câteva fotografii.


„E pentru prima dată când vin la o expoziție de genul și mi se pare foarte interesant”, a spus un părinte.
Printre exemplarele expuse se numără și cea mai mare specie de broască țestoasă din lume: țestoasa aligator.
„Recordul este de 183 de kilograme și sunt recunoscute pentru faptul că trăiesc foarte mult, se presupune că ar depăși 200 de ani și au capacitatea de acrește absolut toată viața lor”, a spus un reprezentant al expoziției.
„Piața animalelor de companie exotice este din ce în ce mai mare, sunt din ce în ce mai mulți oameni care își achiziționează animale exotice. E animalul perfect de companie ca să nu știe vecinii că ai ceva în casă”, a explicat Alex Fota, crescător de animale exotice.
Expoziția este deschisă într-un centru comercial din centrul Iașului și poate fi vizitată până pe 11 februarie. Prețul unui bilet de intrare este 15 lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si