"Alegerea unei case este un pas important, însă cei care au animale de companie întâmpină adesea refuzuri când își caută chirie. Mulți proprietari îi evită de teamă stricăciunilor, iar uneori li se cer chiar mai mulți bani. Cum ne găsim mai ușor un cămin și cine ne poate ajuta vedem în materialul următor", a transmis Simona Pătruleasa.

Greu cu animalele în chirie

De multe ori cei care au un animal de companie se lovesc de un “NU” categoric din partea proprietarilor, atunci când sunt în căutarea unei locuințe.

Temerea principală: stricăciunile.

Și doamna din imagini, care la rândul său are un câine de talie mare, ar vrea să știe mai multe detalii dacă ar închiria o casă unui alt stăpân.

"Să cunosc persoana, să vad cum are grijă de cățel, ce rasă e cățelul, sunt unii mai predispuși la stricăciuni, în principal dacă stapanul nu are grija de el si nu înțelege nevoile rasei", a spus un proprietar.

Alții în schimb sunt mai îngăduitori cu animalele decât cu oamenii.

Am vrut și noi să vedem din câte telefoane reușim să ne găsim o locuință dacă avem câine de talie mare. Sunăm întâi la proprietarul unui apartament de 700 de euro pe lună.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

După încă două apeluri fără succes, ne încercăm norocul și la o chirie mai ieftină, de 400 de euro. Și... reușim.

"Ăăăă da, dacă e cuminte și nu face stricăciuni de ce nu", a spus proprietarul.

Agenții imobiliari spun că încurajează proprietarii să accepte și animăluțe. Georgiana ne-a găsit chiar un apartament pet-friendly de lux.

Iar livingul are loc suficient și pentru un pătuț, litieră sau chiar loc de joacă.



"Acest apartament poate fi închiriat cu usurință de către clienții care au animale de companie. Însă chiriașul va trebui sa predea apartamentul în starea iniţială în cazul în care animalul distruge piesele de mobilier sau electrocasnice", a transmis Ellvira Costache.

Totuși, e un caz rar. 83% dintre stăpânii de animale la nivel internațional au probleme în a-și găsi o locuință, spun studiile. De ce?

Cei care se bucură de prezența animalelor de companie în viața lor devin mai responsabili și au parte de o stare de bine care reduce stresul și anxietatea.

Citește și: Cât timp se poartă Mărțișorul și unde trebuie acesta pus? Tradiții românești pentru 1 Martie


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si