Distracția sau dansul până în zori de zi pe acordurile unora dintre cei mai mari artiști internaționali ar putea rămâne de domeniul trecutului și în acest an. În timp ce autoritățile spun că e prea devreme să ne gândim că vara aceasta se vor organiza evenimente cu sute de mii de persoane, festivalierii speră că e doar un vis urât. Printre cei care aşteptau cu sufletul la gură să își vadă artiștii preferați este și Ioana.

„Lumea știe foarte bine cât de mult iubesc ue festivalurile și cât de mult m-a afectat lipsa lor anul trecut. Eu încă sper că anul ăsta se va ține și vom putea petrece toți la festival așa cum petreceam și înainte și vo m fi fericți și ne vom distra”, spune tânăra.

„Este foarte greu să așteptăm până în luna martie, apirlie, mai, în speranța că autroitățile vor oferi un răspuns, noi pentru a organiza un festival avem nevoie de 10-11 luni”, spun organizatorii.

Marile festivaluri de muzică, sub semnul întrebării, din nou

Șeful DSU, Raed Arafat, a reacționat însă, după ce organizatorul unora dintre cele mai mari festivaluri din țară l-a acuzat că nu are niciun plan concret pentru reluarea activităților cultuarale în țară, după ce industria a fost pusă la pământ de pandemie.

„Sunt două, trei, patru festivaluri care se fac pe an, care la acest moment nu știm dacă vor putea să se țină, nu pentru că avem noi ceva cu festivalurile.


Este probabil că nu vom putea să permitem un număr mai mare decât 100 de oameni, 150 sau 50, depinde de situație”, spune Arafat.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Tot Arafat consideră că organizatorii de festivaluri trebuie să își asume și faptul că acestea ar putea să nu aibă loc.

„Pentru toți cei care au cumpărat bilete anul ăsta de când au fost puse în vânzare am venit cu asigurarea că biletele vor fi transferabile. Nu există un risc pentru cumpărători. Orice declarație din partea unui oficial care creează o aorecare neliniște pune o presiune pe noi și pe oamenii care își doresc să vină la evenimente”, spun organizatorii.

Organizatorii și publicul speră să se poată ține marile festivaluri

„În cercul meu de prieteni cam toată lumea își dorește să participe anul acesta la un festival. Dacă nici anul anul acesta nu se vor ridica restricțiile probabil românii vor alege să plece în străinătate să se distreze”, spune un tânăr.

La festivalul Neversea, de pildă, primii artiști au confirmat deja participarea. Printre cei care ar urma să încânte publicul între 8 și 11 iulie pe plaja Modern,din Constanța, sunt cei de la Black Eyed Peas, Dimitri Vegas, dar și rapperul American Tyga.

Și festivalul Untold ar trebui să aibă loc între 5 și 8 august. Iar mulți dintre cei care și-au cumpărat abonamentele anul trecut și nu au putut să le folosească, au optat pentru folosirea lor în această vară.

Însă, până la o decizie finală din partea autorităților aceștia ar putea să se bucure de ele abia în 2022.

 

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si