Dacă ați simțit vreodată că, după ce faceți duș, vă mănâncă pielea, ei, bine, există o explicație. În Capitală, apa caldă de la robinet vine la pachet cu un inamic invizibil: particule de rugină, dăunătoare pielii și părului. Conductele vechi care străbat orașul sunt pline de reziduuri periculoase, care pot duce la iritații, eczeme sau acnee. Singura rezolvare este înlocuirea rețelei de țevi, care, tot din cauza ruginii, este afectată mereu de avarii, a

transmis Cristian Sabbagh.

Apa din București, dăunătoare pielii

Mulți locuitori din Capitală spun că, adesea, după ce ies de la duș, se pot trezi cu pielea iritată sau uscată.

Da, da, este adevărat, se întâmplă, da. Se mai întâmplă să facem câte o chestie pe mâini, pe picioare, a declarat un român.

Încerc să evit să folosim apa în momentul în care, adică așteptăm, o las să curgă, ca să se limpezească cât de cât, a declarat un român.

Iar tenul este cel mai afectat.

Da, sincer, uneori mă resimt, adică, uneori, când mă spăl pe față îmi mai apar coșuri și chesti i, a declarat un român.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Dacă noi suntem cu toate problemele astea pe piele și din cauza apei, la cine să apelăm? Apelăm la medic, ne ducem noi personal și facem pe exterior, dar cauza e tot în mâna lor, a declarat un român.

Cauza problemei este chiar apa. Mai exact, particulele periculoase care provin de pe conductele vechi din întregul oraș.

Din păcate, aceste conducte pot avea substanțe, reziduuri, alge, nisip, pietre, tot felul de detritusuri, care pot ajunge în apa

noastră, a declarat Dana Bratu, medic specialist dermatolog. 

Pentru cei cu pielea sensibilă, micile particule pot duce la afecțiuni grave.

Rămân, la nivelul pielii, care pot duce la eczeme, uscăciuni, pot afecta anumite boli cronice, precum dermatita atopică sau pzoriazisul. În plus, părul nu se spală cum trebuie, a declarat Dana Bratu, medic specialist dermatolog.

De asemenea, anumite afecțiuni inflamatorii, precum acneea și rozaceea pot fi afectate de utilizarea apei dure.

Problemele de acest fel nu se vor încheia prea curând. Sistemul de termoficare a început să fie reabilitat serios abia în ultimii ani. 80% din conductele de apă caldă din oraș nu au mai fost schimbate de două decenii și jumătate. Stratul serios de rugină depus pe acestea face ca, zilnic, unele din ele să cedeze. Acum, 400 de imobile din Capitală nu au apă caldă date fiind șantierele pentru înlocuirea unor țevi.

Citește și: VIDEO "Dezastrul climatic abia începe!". Războiul din Ucraina fierbe România. Avertismentul climatologilor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si