V-ați gândit vreodată câți bani se duc zilnic pe apa îmbuteliată? Ani la rând, această nevoie de bază ajunge să ne scoată din buzunare cât avansul unui apartament, arată calculele. Specialiștii ne îndeamnă să trecem fiecare cheltuială pe hârtie, oricât de banală ar părea, astfel încât să știm de unde să economisim.

Apa ne costă cât avansul unei case

Pe lista nesfârșită a produselor care ne sărăcesc de la lună, la lună, a mai apărut unul, la care nu mulți s-ar gândi, apa, nelipsită din coșul de cumpărături al oricărui client. Această nevoie de bază poate lăsa o gaură adâncă în buzunare, mai ales că cei mai mulți cumpără baxuri întregi în fiecare săptămână.

,,150 de lei pe săptămână venim de cel puțin 3-4 ori pe lună. Numai pe apă. E mult daca trageți linie? Foarte mult, la salariile noastre mici''.

,,Se ajunge la o sumă foarte mare, nu mare. Foarte mare. Apa la noi curge pe toate râurile de la munte și noi o cumpărăm''.

Dacă ne gândim la o familie cu 4 membri care consumă 8 l de apă pe zi, obsevăm că la finalul unei luni aproximativ 500 de lei sunt cheltuiți pe apă.

Iar la finalul unui an vorbim de aproximativ 5.800 de lei. Pe o perioadă de 10 ani, cheltuielile familiei cu apă ajung la peste 57 de mii de lei. Iar pe o perioadă de 30 de ani, suma cheltuită ajunge la peste 170 de mii de lei, echivalentul a apoximativ 35 de mii de euro, cât jumătate într-un apartament cu două camere la periferia Capitalei.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

,,Dacă folosești un filtru, apă de la robinet, economisești sume semnificative, dar există potențial aici dacă începem să conștientizăm. Dacă faci sport, ești pe bicicletă, iei o apă îmbuteliată, e normal, dar vorbim de zonele unde se pot face economii'', a declarat Andrei Perianu, cofondator aplicație financiară. 

Citește și: Sute de blocuri din București au rămas fără apă caldă. Care sunt zonele cele mai afectate?

Așa că nu e de mirare că oamenii încearcă să găsească și alte soluții pentru a reduce din cheltuieli.

,,Ne-a intrat în obișnuință minunea asta cu apa, mai ales acum cu recilarea, să le ducem înapoi. Porbabil că o să renunț în curând și o să trec la un filtru''.

În plus, apa s-a scumpit cu 50 de bani de când a fost introdus sistemul garanție-returnare. Așa că cei care nu returnează pet-urile riscă să rămână cu o gaură în buzunar.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si