„Ca să afle cât și cu ce se droghează bucureștenii, experții au luat probe din apele reziduale, iar rezultatele sunt alarmante. Cocaina și ketamina sunt stupefiantele cel mai des consumate. Iar în weekend se face abuz de-a dreptul. Claudia Costandiș ne detaliază studiul”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.
Ape reziduale, indicatori pentru droguri
„În studiul realizat de Agenția Națională Antidrog se arată că cele mai consumate substanțe stupefiante din Capitală sunt ketamina, cocaina și ecstasy, droguri care nu sunt deloc ieftine, de altfel.
În timpul săptămânii, după ce au fost ridicate probe, s-a determinat faptul că cel mai consumat drog este ketamina, ceea ce înseamnă că este consumat în mod regulat. Pe de altă parte, în weekend se schimbă situația. Cele mai consumate substanțe stupefiante devin cocaina și ecstasyl. Acestea ar fi consumate la petreceri pentru a-i ține treji pe tineri cât mai mult timp, susțin specialiștii. Mai exact, acest studiu a fost realizat ca parte a unei inițiative europene care își dorește combaterea consumului de droguri în rândul tinerilor.
Toate aceste probe ridicate din apele reziduale de la punctul de epurare de la Glina au fost trimise tocmai la Bruxelles, acolo unde au fost analizate toate probele ridicate din toate statele europene. Un rezultat îngrijorător ar spune specialiștii și asta pentru că ketamina găsită în apele reziduale din capitala noastră este în cantități de trei ori mai mare decât cantitatea de ketamină găsită în media europeană, în ceea ce privește apele reziduale din celelalte țări.
De asemenea și când este vorba despre celelalte droguri găsite în weekend avem cantități mai mari decât media europeană. În cursul acestui an a fost realizat un nou studiu de acest gen, iar rezultatele urmează să apară în această lună. Rămâne de văzut dacă cantitatea de consum de droguri a crescut sau a scăzut. Totuși, spunea toxicologul Radu Țincu, că ar trebui să fie realizate astfel de teste și în ceea ce privește apele reziduale din școli pentru a se vedea dacă elevii consumă sau nu.
În ceea ce îi privește pe medici ei susțin că a crescut consumul și în rândul tinerilor asta pentru că doar în anul 2023, peste 330 de tineri au fost internați în secțiile de dezintoxicare de la spitalele din Capitală”, a transmis Claudia Costandiș, reporterul Știrilor Kanal D.
Citește și: VIDEO- Polițiști anchetați din cauza unui milionar austriac. Cum s-a ajuns în această situație?
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro