Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Apelarea abuzivă la 112 poate ucide! Au fost înregistrate milioane de apeluri false

O data la 10 secunde un roman suna la numarul unic de urgenta.

A.N.C,


DISTRIBUIE
acest articol

De cele mai multe ori, apelurile se dovedesc a fi cazuri banale. Ministerul Sanatatii si Departamentul pentru Situatii de Urgenta au lansat o campanie prin care vor sa atraga atentia ca un telefon dat abuziv la 112 poate ucide.

Apelarea abuziva a numarului de urgenta 112 aduce mari probleme salvatorilor. Din cauza volumului mare de munca, risca sa nu mai ajunga la cazurile cu adevarat grave.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Citeste si: Ceartă în familie sau răzbunare mafiotă? Soția unui gardian de la Penitenciarul Rahova a fost găsită cu răni pe maini și pe față

Anul trecut, in Romania, numarul 112 a fost apelat de mai mult de 12,7 milioane de ori.

Dintre aceste aproape 13 milioane de apeluri, jumatate s-au dovedit a fi situatii banale, care nu le-ar fi pus pacientilor vietile in pericol.

Cand dai un telefon si spui ca a cazut si este inconstient si te duci acolo si gasesti persoana ca sta si te asteapta, uneori chiar si cu bagajele ca vrea sa mearga la spital si dincolo avem un alt caz care intr-adevar este grav si ajungem la el mai tarziu, inseamna ca cineva a comis o crima aici, pentru ca a exagerat si a mintit la telefon.

Autoritatile atrag atentia ca in astfel de situatii trebuie sa folositi serviciile medicului de familie sau sa va prezentati singuri la camerele de garda ale unitatilor spitalicesti.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI