Soferii care circula cu masinile prin Cluj -Napoca au scapat de cautarea unui loc de parcare, autoritatile locale au lansat o aplicatie care ii ajuta foarte mult.

Silvia Cseh, corespondent Știrile Kanal D: Soferii care ajung in zona centrala a Clujului pot vedea in aplicatie numarul de locuri de parcare disponibile. De asemenea, tot online se poate face si plata parcarii astfel ca aceste parcomate nu prea mai sunt folosite.

Desi si acestea sunt de inalta tehnologie, parcomatele care se incarca la lumina solara si accepta plata cu cardul nu mai au acelasi succes de cand in Cluj parcarile se pot plati prin SMS sau mai nou, online.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Iulia Persa- purtator de cuvant Primaria Cluj: Aceasta aplicatie le permite clujenilor sa plateasca direct cu cardul dupa ce isi introduc datele de facturare si se refera la cele 4.400 de locuri de parcare din zona centrala, zona 1 si zona 2.

Emil Boc, primarul Clujului: Pur si simplu descarca pe telefonul mobil aplicatia Parking Pay, ataseaza un card pe care il au si din acel moment in cateva secunde poate sa isi achite locul de parcare, sa prelungeasca parcarea daca sta mai mult daca este nevoie.

Majoritatea clujenilor vad cu ochi buni schimbarea. Cum viitorul e in tehnologie, multi au descarcat deja aplicatia.

In prezent Clujul are 74 de aplicatii create de primarie. Toate sunt menite sa usureze viata oamenilor care traiesc in acest oras, iar edilul spune ca va continua aceste proiecte.

Sincron Emil Boc, primarul Clujului: Obiectivul nostru este sa avem o Primarie fara stampile si fara hartii.

Clujul este primul oras din Romania care a introdus aplicatiile in ceea ce priveste plata taxelor si amenzilor.

De asemenea, cererile si sezizarile catre Primarie se depun tot online, iar asta a dus la reducerea substantiala a cozilor de la ghisee.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si